Egybesült Amerika

Amerika az ízek és a színek kavalkádja. A mexikói zászló színeit idéző guacamolétól a gyönyörű bézs, Polinéziából származó vajgolyón keresztül, a rózsaszínű, argentin bélszínig.

Mexikói mártogatós

Ahogy múlt heti cikkemben írtam, Amerikában étteremválasztás során az egyik legkézenfekvőbb lehetőség a mexikói! burito, quesadilla és megannyi finomság. Az étlapon mindenki megtalálja a saját szája ízének megfelelő étket.

Guacamole Mexicana

Kedvelem nagyon a sima avokádókrémet is, de az eredeti guacamolénak nincs vetélytársa. A jófajta mexikói quesadilla egyik elengedhetetlen kísérője az erős, hagymás-paradicsomos salsa, ...

Jómagam nagyon kedvelem a sima avokádókrémet is, de az eredeti guacamolénak nincs vetélytársa. A krémesen omló, paradicsomos, hagymás avokádómassza tökéletes kiegészítője a jófajta mexikói quesadilla egyik elengedhetetlen kísérőjének, az erős, hagymás paradicsomos salsának.

Mivel a guacamole-mártogatós nem készül erősen, ezért gyerekeknek is adható. Ha hétvégén megnéznek egy filmet, akkor ne popcornt, hanem házilag készült guacamolét és frissen sütött kukoricalisztes tortillát adjunk a kezükbe.

Ugyanakkor ismerem a magyar virtust, szeretjük az erőset, de nagyon! Tehát, ha a felnőttek is csatlakoznak a filmnézéshez, titokban nyugodtan tegyenek hozzá tapatío vagy tabasco szószt ízlés szerint.

Steakország

Bárhol is járjak külföldön, mindenhol igyekszem megkóstolni a helyi specialitásokat. Maui szigetén hatalmas szerencsében volt részünk, mivel meghívást kaptunk egy gyönyörű szállodába, ahol évek óta egy skót szakács, Brian Etheredge kápráztatja el vendégeit izgalmasabbnál izgalmasabb kreációival. Minket egy ötfogásos vacsorával bűvölt el, mely hallal és zöldséges előételekkel kezdődött, különleges steakformációban bontakozott ki és négyféle csokicsodával zárult.

Egybesült bélszín

Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de ...

Polinéz vajgolyóbis

Szerencsére Hawaiin az őslakos, polinéz ízvilág nem tűnt el, lépten-nyomon belebotlunk. A mi egyik legnagyobb merítésünk egy délutáni falatozás során történt, ahol étvágygerjesztő kenceként különleges vajkrémet (kókuszból készült) kaptunk. Először meglepődtem, hiszen sós ízre vártam. Nálunk is gyakori, hogy fűszeres vajkrémmel kedveskednek a farkaséhes vendégeknek, de a magyar megfelelő zöldfűszerrel, sóval, sőt néhol paprikával ismeretes.

Hawaii vajkrém

Egy hawaii étteremben étvágygerjesző kenceként kaptuk ezt a vajkrémet. Először meglepődtem, mivel sós ízre vártam. Nálunk is sok étteremben fűszervajjal kedveskednek a várakozó, ...

Folyékony formában színtelen, hűtve azonban fehérré válik, ezért kókuszvajként is ismeretes. Sütésre, főzésre, kenyérre kenve egyaránt alkalmas. A margarinfélékkel ellentétben nem tartalmaz transzzsírokat. Tejérzékenyek a vaj egészséges alternatívájaként fogyaszthatják.

Tudtad?

A kókuszolaj alacsony olvadáspontja lehetővé teszi, hogy a háztartásokban szilárd halmazállapotban kerüljön felhasználásra.

Jövő héten visszaevezünk hazai vizekre és farsangi mulatságba csapunk, addig is csempésszünk nemzetközi ízeket, színeket a hétköznapokba.

Gréti

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...