Egészséges ebéd a strandon is

Itt a tömeges strandra járás ideje. Reggel ki, este haza. Az árak és a kínálat láttán azonban elgondolkodunk, vajon nem kellene-e beszerezni egy hűtőtáskát? Mi megtöltenénk minden jóval!

Rántott, fonnyadt, méregdrága

Mindenki tudja, aki már eltöltött egy fél napot a strandon, hogy a víz és a nap kiszívja az ember energiáját. Még akkor is megéhezünk, ha nem csinálunk semmit, hát még, ha a vízi és a standsportoknak hódolni támad kedvünk. Ilyenkor aztán irány a büfé, ahol kisebb vagyontól megszabadulva szerezhetünk rántott halat, rántott húst, lángost, gyrost, hamburgert, desszertnek palacsintát vagy jégkrémet. Mindet imádjuk, feltéve, ha megfelelő minőségben kapjuk. Sajnos egyre nehezebb jó „strandkaját” kapni, ugyanúgy, mint megfelelő helyet a félárnyékban. Kell az alternatíva!

Tésztasaláta light

Ebben a hőségben a forró tésztákat nem igazán kívánja az ember szervezete. Jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták. Hasonló ...

Kapribogyós tésztasaláta

A nyári melegben nincs jobb, mint egy friss, könnyű, de mégis laktató fogás. A tésztasaláta a kapribogyóval igazi mediterrán hangulatot kölcsönöz, bármelyik forró estén könnyen ...

Elő a hűtőtáskával!

Igen, igen, régi darab, és régen csodálkozva néztük a néniket, akik magukkal cipelték a fél hűtőt a strandra, és abból falatozták a pacalt. Mára viszont, ha pénztárcakímélő, egészséges ételt szeretnénk enni a strandon is, akkor jó szolgálatot tehet egy hűtőtáska. Kerülhet bele bármilyen szendvics, előző napi maradék husival, salátával turbózva, tésztasaláta vagy bármilyen más saláta, amire nem kell feltétlenül öntetet tennünk. Pár szelet grillezett hús friss paradicsommal és kovászos uborkával szintén gyors ebéd lehet, csak egy kis előkészületet igényel!

Még több tésztasaláta recept itt >>

Sárgarépa saláta

Anyósom (Gorka Lívia keramikus művész) készítette gyakran számomra, amikor az unokáit szoptattam. Magas tápérték, alacsony kalória. A sárgarépa mellé az olaj nagyon fontos, mert a ...

Így csináld!

Igaz, hogy a hűtőtáska nem engedi megromlani az ételeket, mégis inkább azt tanácsoljuk, hogy a gyorsan romló alapanyagokat mellőzzük ilyenkor. Saláták esetében célszerűbb olívaolajos, balzsamecetes öntetet készíteni a joghurtos helyett. Szendvicsekbe ne tegyünk majonézt, ha „szaftosabbá” szeretnénk tenni, tegyünk bele pestót vagy olajban eltett aszalt paradicsomot. A cukros üdítőket is kiválthatjuk házi limonádékkal, aminek az édességét kedvünkre szabályozhatjuk. Ha pedig csak egy kis nasira vágyunk, vigyünk magunkkal házi készítésű müzliszeletet vagy egészséges, magos kekszeket.

Még több szendvicsrecept itt >>

Még több limonádérecept itt >>

Zabfalatok házilag

Ízében és állagában nagyon hasonlít a "bolti" zabfalatokra. Gyerekeknek is csomagolhatjuk, hiszen egészséges rágcsálnivaló. Kb. 40 db lesz belőle.

Müzliszelet 3. - kókuszos-banános

Idegesített, hogy a bolti müzliszeletek tocsognak a cukorban. Na, az enyémben fikarcnyi sincs, sőt méz sem, így cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlom. Az érett banánoktól elég édes, ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...