Édesítsd a teát is sztíviával!

A finomított kristálycukor helyett egyre többen keresünk egészségesebb, diétás alternatívát. Ugyanakkor az is fontos, hogy az édesítő finom legyen. Pontosan, mint a sztívia.

Természetesen édes

Ha fogyókúrázol, vagy egészségesebben szeretnél élni, el kell gondolkodnod a kristálycukor helyettesítésén is. Ételekbe és italokba tehetsz fehér cukor helyett például barna cukrot, mézet, nyírfacukrot, alias xilitet, agávészirupot vagy juharszirupot, de kipróbálhatod az egyre népszerűbb sztíviát vagy steviát is.

Mivel édesíthetünk répacukor helyett? >>

Százszor édesebb

Nem túlzás, a sztívialevélből nyert kivonat százszor, sőt kétszázszor édesebb, mint a fehér cukor: egy kanál édesítő éppen olyan édes, mint kétszáz kanál cukor! A sztíviát ezért elsősorban a fogyókúrázok pakolják kosarukba a nagybevásárlások idején, hiszen a kalóriaratalma valóban 0. Ha te is diétázol, de élsz-halsz az édességekért, ha el sem tudod képzelni a kávét, a teát vagy az üdítőt csak úgy natúr, ki kell próbálnod, mennyire isteni sztíviával édesítve! Sőt kemény diéta ide vagy oda, a süteményekről, krémekről és más édességekről sem kell lemondanod, ha ezzel a csodás cukorpótlóval készíted a nyalánkságokat.

Büntetlen örömök >>

Ha cukorbeteg vagy, vagy ha csak szeretnéd megelőzni a diabéteszt, a sztívia akkor is szuper! Mivel teljesen szénhidrátmentes, így a vércukorszintet sem emeli az egekbe! Egyes orvosi kutatások szerint ráadásul a sztívia nemcsak a vércukorszintet nem emeli, hanem a vérnyomás-problémákat is orvosolja. A kutatók ugyanis úgy találták, hogy akik sztíviára cserélték a finomított cukrot, sem magas, sem alacsony vérnyomástól nem szenvedtek.

Nulla kalória és édes íz >>

Érzékenyek a fogaid? A fogorvosod már előre köszön az utcán, annyit ültél a székében a különböző fogászati kezelések miatt? Ha sztíviával váltod fel a cukrot, búcsút mondhatsz a fognyűvő manóknak, elfelejtheted a fogfájást és a kellemetlen beavatkozásokat. Ez a természetes édesítő ugyanis nem okoz fogszuvasodást, mivel a sztívia gátolja a lepedékképződést.

Ha kisgyermekeid vannak, akkor az egészségük érdekében minél előbb mondj búcsút a cukornak! A lurkók imádják az édességeket, és ha sztíviával készíted nekik a kakaót, a sütit vagy a palacsintát, már egészen kicsi korukban megmutathatod nekik, hogy ami nyami, lehet egészséges is!

Hogyan csökkentheted a sófogyasztást? >>

Fogyókúrás tippeinkért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...