Édes-sós piknik falatkák

Eljött a piknikezés és a kirándulások ideje. Aki unja már a szendvicseket, készítsen édes és sós párnácskákat a családi túrára!

Nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a receptet az egyik kedvenc külföldi oldalamon, ugyanis nálunk a legtöbb rebarbarás sütibe epret tesznek, amitől már tényleg égnek áll az ember haja. Na nem azért, mert a rebarbara és az eper ízben ne harmonizálna egymással, csak már a fülünkön jön ki ez az összeállítás. Arról nem is beszélve, hogy az eper íze elnyomja a rebarbara savanykás ízvilágát. Valahogy az almára, mint “kísérő jelenségre” nem is gondoltam – pedig mennyire egyértelmű lett volna. A legegyszerűbben beszerezhető és legsemlegesebb, legkevésbé intenzív gyümölcs, nem hiába szolgál a legtöbb gyümölcslé alapanyagául.

Rebarbarás pikniksüti recept

Ezeket a kedves kis rebarbarás-almás minisütiket bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Egy-egy pihenőre meg-megállva, de akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk őket. Most talán a rebarbara töltelék a legautentikusabb, de bármilyen más gyümölcstölteléket tehetünk a ropogós tésztába. A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de ha az egyes lapokat félbehajtva töltjük, akkor dupla mennyiséget is készíthetünk. Ugyanakkor a tésztából vághatunk ki szögletes formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat is, ahogy jólesik.

A süti egyszerű alaptésztája adta az ötletet ahhoz, hogy más töltelékkel is elkészítsem. Végre magamnak is kedvezek! – gondoltam. Sósat készítettem. A tésztakorongokat összehajtva párnácskaként sütöttem meg, és hogy mit tettem beléjük? Hát persze, hogy spenótot, ricottát és újhagymát. Itt biztosan sokan azt gondolják, hogy bolond voltam, amiért nem fokhagymával ízesítettem a spenótot, de ennyire azért nem lehetek önző. A családban vannak olyanok is, akik nem bírják az efféle dolgot. Nem a rossz lehelet okoz problémát nekik, hanem gyorsan bekövetkező hasgörcsök gyötrik őket. Sebaj, az évek során megszoktam a fokhagymamentes főzést. Ha étteremben eszünk, akkor viszont nem kell ezzel foglalkoznom, maximum a mellettem ülőt sajnálom, és nem súgok a fülébe.

Egy szó mint száz, a sütik elkészültek, és a „piknik“ is lezajlott. Az idő nem volt oly kegyes hozzánk, így végül is az erkélyünkön kiterített takaró lett a „terülj-terülj asztalkám.“ Előkerültek a társasjátékok, jöttek az izgalmak, sírás, nevetés. Amire én is megéheztem, a spenótos párnácskáknak lába kélt, így a rebarbarás pitével vigasztalódtam. Ez legyen a legnagyobb problémám a világon!

Spenótos-ricottás pikniksüti recept

Jövő héten indul az utolsó tanítási hét, a nyáron született gyerekek pedig gyorsan, még az utolsó pillanatban megrendezik a szülinapjukat. Az én fiam is júniusi. Azt hiszem, sütök neki egy tortát. Olyat, amilyet ő tervezhet majd meg. Addig is élvezzük a rebarbara savanykás, fanyar íze adta felüdülést minden harapásnyi pitében!

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...