Ebéd a dobozból: spórolj minden nap!

Az üzemi menza és a kiszállító cégek kínálata sokszor egészségtelen, unalmas és drága. Fel a fejjel – van pár szuper tippünk, hogyan egyél olcsón egészségeset a munkahelyeden is!

Tonhalas tésztasaláta

Tésztára vágytam. A hideg paradicsomlevesből maradt fél-félpaprikám és egy fél citromom. Ezeket is felhasználtam a salátához. Nagyon kellemes vacsora kerekedett belőle.

Pár perc plusz este

Természetesen úgy, hogy otthon készítjük el a dobozba valót. Mivel reggel sokan ahhoz is álmosak vagyunk, hogy a kávéfőzőt bekapcsoljuk, így előző este lesz szükségünk plusz negyed órára. Cserkészbecsszó, hogy nem fog fájni, és megéri kicsit előre tervezni! A legtöbb időt természetesen akkor spóroljuk meg, ha a vacsi maradéka jön velünk, de az otthoni körülményekhez, terített asztalhoz készített étel sokszor nem túl élvezetes egy mikróval és teakonyhával felszerelt irodában. Kivételt talán csak az egytálételek képeznek, hiszen mind tudjuk, hogy ezek az ételek még ízletesebbek lesznek 10-12 óra állás után.

Mártózz meg a jóban! Kenhető villámvacsik >>

Levest az asztalra!

Egy sűrű, laktató krémleves, néhány szem gyümölccsel kiegészítve egész napra a jóllakottság érzését biztosítja. Készítsünk egy nagyobb adagot egyszerre, és együk minden nap más levesbetéttel! Ugyanaz a leves egyik nap blansírozott mandulával, másnap levesgyönggyel, harmadnap fűszeres krutonnal abszolút variálható. Sőt a leves és gyümölcs kombinációja nemhogy a gyomrot nem terheli meg, de még abban is segít, hogy az alakunkat megőrizzük.

Egészséges, gyors vacsora >>

A hús meg a saláta

Ideális ebéd, de ezt is a munkahelyre kell szabni. Egy otthon elkészített, kevert zöldsaláta nagyon gusztusos, finom, és egészséges, de a munkahelyre beszállítva összeesik, és úgy már kicsit sem étvágygerjesztő. Egy tartalmasabb saláta azonban – mint a tzatziki, a padlizsán, a krumpli- vagy a tésztasaláta – tökéletesen illik az uzsonnás dobozba. Hozzá egy szelet natúr sült hús a tökéletes kísérő, hisz mindegyik laktat, de nem telít, és még az állagrontó mikrózásnak sem kell kitenni!

Expressz finomság: reform palacsinta >>

Joghurtos padlizsánsaláta

Görögországban ettem egyszer egy ilyen salátát, hazaérve pedig megpróbáltam házilag előállítani. Közeli rokona a tzatzikinek, de a padlizsán miatt különlegesebb az íze. Eredetileg ...

Apró örömök napközben

Mert nasira mindenki vágyik. Édesre, sósra, valami kis rágcsálnivalóra. Tartsunk az irodai hűtőben egy adag házi készítésű humuszt vagy más zöldségkrémet. Halványító zellerrel vagy répával tunkolva isteni, és egészséges falatkákat kapunk. Az előre megsütött, dobozban tárolt házi müzliszelet vagy zabkeksz pedig akkor nyújthat jó szolgálatot, ha meg akarjuk támadni a csokiautomatát vagy a büfé süteményes pultját.

További tésztaételekért kattints ide >>

Müzliszelet 3. - kókuszos-banános

Idegesített, hogy a bolti müzliszeletek tocsognak a cukorban. Na, az enyémben fikarcnyi sincs, sőt méz sem, így cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlom. Az érett banánoktól elég édes, ...

Őszi vitaminbombák >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...