Dübörög a magyar gasztroforradalom!

Különlegességekkel vár bennünket idén a Főzdefeszt és a Street Food Show: kiváló magyar kézműves sörök a legmenőbb utcai kajákkal kötnek házasságot a Műegyetem rakparton. (x)

Egy dolgot nem értek: hogyan történhetett az meg, hogy eleddig nem vettük észre a kézműves sörök és az utcai kaják, az ún. street food kompatibilitását? Hogyan élhettünk mindeddig vakságban? Pedig ezt a két műfajt az Isten is egymásnak teremtette! Szerencsére az univerzum rendje helyreáll június 7. és 9. között a fővárosi Műegyetem rakparton, ahol a korábbi években már sikeresen megszervezett Főzdefeszt és Street Food Show randevúzik majd egymással.

Mindkét esemény kinőtte már korábbi otthonát, a Mikszáth Kálmán teret illetve a Hold utcai piacot, az új helyszín pedig három napig a hazai gasztroforradalom Mekkájává változik. Az elmúlt években mindkét esemény üde színfoltot hozott a magyar gasztronómia világába, és ezreket ismertetett meg a kézműves sörökkel és a világ ízeivel, kettejük fúziója pedig minden számítás szerint jócskán felkavarja az állóvizet.

Az ennivalók tekintetében a rendezvény elhozza a korábbi évek Dining Guide Street Food Show-inak legnépszerűbb szereplőit. Itt lesz minden, ami ebben a műfajban számít: kínai konyha, pho, nepáli naan, baszkföldi ínyencségek. Az egzotikusabb vonal mellett persze az utcai táplálkozás nagy klasszikusa, a hamburger és a Buffalo csirkeszárny is képviselteti magát.

A tizenegy étkezde standja mellett idén kilenc guruló gyorsétterem is kipöfög a fesztiválra: a budapesti lángosok királya mellett fagylaltok is lesznek, sőt az ízig-vérig magyar hot dogot, a Kolbice-t is kipróbálhatjuk.

Az italok seregszemléjébe pusztán belefogni már embert próbáló feladat: negyven különböző főzde kínál több mint száz fajta sört. A korábbi évek közkedvelt ismerősei és a toplistákat vezető Keserű Méz mellett olyan újdonságokat is kipróbálhatunk, amelyeknek már a neve is furdaló kiváncsiságot ébreszt bennünk: Credo elnevezetű SMaSH IPA-val (Single Malt, Single Hop IPA) a Vertigo nevű amarillós lágersör, vagy épp a Propaganda. A fura kombinációk szerelmeseinek pedig lesz kiwis és gesztenyés sör is. Szóval készítsük az ízlelőbimbóinkat, mert élvezetekben dús hétvégével érkezik a nyár!

További információkat a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...