Csúcsminőségű alapanyagok a Bocuse d’Or-on

Ugyanazokkal a hozzávalókkal készíthettük el a mai ebédünket, mint amivel a Bocuse d’Or magyar versenyzői dolgoznak majd a nagy megmérettetésen. Itt a szuper recept is!

A METRO, azaz a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja” és a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyagbeszállítója” nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A magyarországi döntő egyik fő alapanyagát küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, ami rögtön eldöntötte: semmi más nem készülhet, csakis diós kéregben sült szarvasborjú.

A szarvasgerinc receptért kattints a képre!

Ki lesz a Bocuse d’Or magyar résztvevője?

Amiről már hírt adtunk, hogy a február 18-i magyar döntőn hatan versenyeznek majd az európai döntőbe jutásért. Közülük öten a tavaly december 13-i selejtezőről jutottak tovább: Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád, valamint újra indul a Bocuse d’Or-on Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is.Az idei magyar döntőnek a korábbiaknál is nagyobb jelentősége van, hiszen a győzteseknek májusban hazai pályán kell bizonyítaniuk a világ élvonala előtt, és egy világviszonylatban is erős európai mezőnyben kell képviselniük Magyarországot.

Szarvasgerinc diókéregben, a receptért kattints a képre!

Az alapanyagról

A Bocuse d’Or 2016-os európai döntőjének versenytémái: a szarvasborjú és a kecsege kaviárjával. E két alapanyag közül mi a gímszarvasborjú-gerincet kaptuk, mint elkészítendő feladat.A Kárpát-medencei gímszarvas nemcsak a vadgazdálkodás szempontjából elsőrendű, hanem prémium konyhai alapanyagként is előkelő helyet foglal el. Mivel a gímszarvas a természetes ökológiai rendszer részeként, azzal összhangban él – a háziállatfajták tenyésztett állományaival ellentétben – , a húsa mentes az antibiotikumoktól, a különböző gyógyszerektől, és nem utolsó sorban az iparilag gyártott tápszerektől, esetleges hormonkészítményektől.Mindezek miatt maga a vadhús kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír. A szarvashús a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, ezért ha nemcsak finom ételeket kívánunk fogyasztani, hanem emellett egészségesen is szeretnénk táplálkozni, akkor elsőrangú, minőségi választás.

Gímszarvas gerinc petrezselymes-diós kéregben, kattints a képre a receptért!

Itt a Nosalty szarvaskreációja

A METRO jóvoltából most megosztjuk veletek a diókéregben sült szarvasgerinc receptjét, melyet mindenkinek ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem nehéz, a végeredmény pedig magáért beszél!

További információt a magyarországi METRO üzletekről és termékeiről itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek