Csúcsminőségű alapanyagok a Bocuse d’Or-on

Ugyanazokkal a hozzávalókkal készíthettük el a mai ebédünket, mint amivel a Bocuse d’Or magyar versenyzői dolgoznak majd a nagy megmérettetésen. Itt a szuper recept is!

A METRO, azaz a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja” és a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyagbeszállítója” nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A magyarországi döntő egyik fő alapanyagát küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, ami rögtön eldöntötte: semmi más nem készülhet, csakis diós kéregben sült szarvasborjú.

A szarvasgerinc receptért kattints a képre!

Ki lesz a Bocuse d’Or magyar résztvevője?

Amiről már hírt adtunk, hogy a február 18-i magyar döntőn hatan versenyeznek majd az európai döntőbe jutásért. Közülük öten a tavaly december 13-i selejtezőről jutottak tovább: Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád, valamint újra indul a Bocuse d’Or-on Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is.Az idei magyar döntőnek a korábbiaknál is nagyobb jelentősége van, hiszen a győzteseknek májusban hazai pályán kell bizonyítaniuk a világ élvonala előtt, és egy világviszonylatban is erős európai mezőnyben kell képviselniük Magyarországot.

Szarvasgerinc diókéregben, a receptért kattints a képre!

Az alapanyagról

A Bocuse d’Or 2016-os európai döntőjének versenytémái: a szarvasborjú és a kecsege kaviárjával. E két alapanyag közül mi a gímszarvasborjú-gerincet kaptuk, mint elkészítendő feladat.A Kárpát-medencei gímszarvas nemcsak a vadgazdálkodás szempontjából elsőrendű, hanem prémium konyhai alapanyagként is előkelő helyet foglal el. Mivel a gímszarvas a természetes ökológiai rendszer részeként, azzal összhangban él – a háziállatfajták tenyésztett állományaival ellentétben – , a húsa mentes az antibiotikumoktól, a különböző gyógyszerektől, és nem utolsó sorban az iparilag gyártott tápszerektől, esetleges hormonkészítményektől.Mindezek miatt maga a vadhús kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír. A szarvashús a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, ezért ha nemcsak finom ételeket kívánunk fogyasztani, hanem emellett egészségesen is szeretnénk táplálkozni, akkor elsőrangú, minőségi választás.

Gímszarvas gerinc petrezselymes-diós kéregben, kattints a képre a receptért!

Itt a Nosalty szarvaskreációja

A METRO jóvoltából most megosztjuk veletek a diókéregben sült szarvasgerinc receptjét, melyet mindenkinek ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem nehéz, a végeredmény pedig magáért beszél!

További információt a magyarországi METRO üzletekről és termékeiről itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...