Készíts ehető csokoládét egy nyomtatóval!

Kinyomtatni egy édességet vagy bármilyen egyéb élelmiszert elég érdekes és futurisztikus ötlet, igaz? Pedig annyira nem is újkeletű!

Több kísérletet is végeztek az elmúlt években, hogy hogyan is lehetne ételeket nyomtatni, az első fejlesztésekben pedig - természetesen - a Google is szerepelt. Egy ideje ugyanis a Google irodaházának kantinjában ezzel a technikával nyomtatnak tésztaféléket, de volt már kísérlet pizza illetve palacsinta nyomtatásra is. Ez a technika mindig folyékony halmazállapotú alapanyagokkal dolgozik, míg a legújabb 3D System cukorból és vízből állít elő kristályos szerkezetet.

A ChefJet már tavaly innovációs díjat tudhatott magáénak, idén pedig előállt legújabb nyomtatójával. A gép valószínűleg méregdrága, így nagyobb üzemeknek éri csak meg a befektetés, de a cukrászok biztosan örülnek majd neki. A 3D System tavalyi terméke a Cubify volt, melynek fő célja, hogy a 3D nyomtatást behozza a háztartásokba, míg a ChefJet-et kifejezetten a konyhákba tervezték, és csak cukor- illetve csokoládéalapú édességek előállítására kapacitálták.

Másik gépük, a ChefJet Pro már ételfestékekkel is dolgozik, és gyönyörű szivárványszínű édességeket készít. Csodálatosak és étvágygerjesztőek, azonban az ízükről igencsak megoszlanak a vélemények.

A készülékek piacra kerülését 2014 második felére tervezik. Aki szeretné beszerezni a ChefJet-et, az potom 5.000 dollárért megteheti, ételfestékkel kombinálható társát pedig már 10.000 dollárért magáénak tudhatja. Kíváncsiak vagyunk, vajon hány háztartásba kerülnek majd be...de hogy Nigella Lawson köztük lesz, azt már most lefogadnánk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...