Ha te is szeptember 24. és október 23. között születtél, a kreatív konyhaművészet remekeivel lehet téged levenni a lábadról. A Mérleg levegő jegy, így te is könnyed, vidám egyéniség vagy!
Katalán krém
A créme brulée (égetett krém) spanyol változata, ami annyiban különbözik, hogy fahéj és citrom van benne. Igazából nagyon egyszerű elkészíteni, kb. annyi, mint egy zacskós pudingot, ...
A hangulat és a stílus a legfontosabb a Mérlegnek. Ha főz, egészen biztosan művészi alkotások kerülnek ki a konyhájából!
Kreatív és ínyenc
Ha te is szeptember 24. és október 23. között születtél, a kreatív konyhaművészet remekeivel lehet téged levenni a lábadról. A Mérleg levegő jegy, így te is könnyed, vidám egyéniség vagy, ez pedig a kedvenc fogásaidban és a főzőtudományodban is visszaköszön! Az ételnek és a tálalásnak először az érzékeidet kell lenyűgöznie, ha a szemednek, az orrodnak és az ízlésednek megfelel, amit az asztalon látsz, az ízlelőbimbóid is elégedettek lesznek. Ahogy az életben, úgy az evésben sem szereted a konfliktusokat, ezért az is lényeges a számodra, hogy az étkek összhangban legyenek, passzoljanak egymással, jól megférjenek a tányérodon.
További levesekért kattints ide! >>
Ropogós csirkeszárny
A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a ...
Répatatár
Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...
A változatosság megszállottja
Szeretsz változatosan étkezni, szeretsz változatosan főzni! A specialitásaid és kedvenceid között az egyszerű előételek, a lélekmelengető levesek, a fűszeres frissensültek, az ezerarcú saláták és a habkönnyű édességek állnak, hiszen ezeket lehet a legjobban variálni – egymással. Ugyanakkor az egészségedre is nagy hangsúlyt fektetsz, a tökélyre törekszel, legyen az eléd tett étel egyszerre egészséges, könnyed, laktató, rafinált és szép is.
További salátákat itt találsz >>
Apróságok rajongója
A mennyiség Nálad sosem megy a minőség rovására. Szereted a kis porciókat, inkább többféléből készítesz ízelítőt, minthogy kétszer ugyanazt az ételt kelljen enned. Hatalmas hangsúlyt fektetsz a tálalásra, nemcsak szép, stílusos tányérokat, poharakat, evőeszközöket használsz, hanem ki is dekorálod az étkezőasztalt – a terítőtől az étkészleten át a kiegészítőkig minden harmonizál egymással, sőt az ételekkel is.
Őszi zöldségleves sajtos pirítóssal
Egy hűvösebb őszi napon a BBC GoodFood internetes lapját böngészve bukkantam rá erre az egyszerű levesreceptre. Nagyon megörültem neki, minden alapanyag is a rendelkezésemre állt, így ...
Sült kaliforniai paprikasaláta
A kaliforniai paprikát nem csak azért szeretjük, mert ilyenkor nyáron nagyon édes, hanem mert sütés közben nem puhul meg, nem esik össze, megtartja a textúráját, serpenyőben sütve pedig ...
Tárkonyos burgonyaleves
Mivel nagy rajongója vagyok a tárkonynak, nemcsak télen, de nyáron is gyakran készítem azt kellemesen üdítő, savanykás ízű levest. A paradicsom és fokhagyma miatt gazdagabb ízű, mint a ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!