Permetezz citrommal!

Egy forradalmi eszköz, amelynek használatával többé már nincs szükségünk citromfacsaróra, mert a gyümölcsből közvetlenül az ételekre permetezhetjük a citromlevet.

Spriccelj!

A gyümölcs tetejét levágjuk, a citromspray-t belecsavarjuk és kész! A permetezésnek köszönhetően sokkal pontosabb és egyenletesebb adagolást tesz lehetővé. A gyümölcs levét csak közvetlenül a felhasználás előtt nyerjük ki, és csak annyit kell használnunk belőle, amennyire éppen akkor szükségünk van. A fel nem használt értékes nedű pedig a gyümölcsben marad, így tovább megőrzi vitamintartalmát és az oxidációtól is megóvjuk.

A citrusspray-szett két különböző méretű eszközt tartalmaz: a hosszabb méret nagyobb gyümölcsökhöz, mint narancs vagy grépfrút; míg a rövidebb kiszerelés a kisebb citromok vagy lime permetezéséhez használható. A praktikus tárolásról a kör alakú tartó gondoskodik, így bátran kitehetjük az asztalra, hogy vendégeink a saját ételeiket, italaikat frissen ízesíthessék. Kiválóan használható saláták, húsok, halak vagy italok ízesítéséhez, mutatunk is néhány receptet, amelyben minden háziasszony hű társa lehet!

Citrusspray a webshopban >>

{ GALÉRIA = title:Citrus%20spray, 1,2,3,4 }

Citromos csirke

A csirkéből készített ételekhez tökéletesen párosítható a citrom pikáns íze. Legyen szó tésztáról, hétköznapi sült csirkéről vagy egzotikus, keleti fűszerezésű fogásról, mindegyiket megbolondíthatjuk a kissé savanykás ízzel!

Csirke görög módra

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és ...

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Salátaöntet – a kevesebb több

Most már tényleg itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy a bikiniszezonra már most illik felkészülni! Nincs szükség önsanyargató fogyókúrákra, elég, ha odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérunkra. Szerencsére egyre több friss, szezonális gyümölccsel és zöldséggel találkozhatunk a piacokon és a boltok polcain, amelyekből változatos salátákat készíthetünk. A természetes ízeket kár lenne elrontani mindenféle salátaöntettel, elég, ha egy kis balzsamecettel és citrommal ízesítjük. Így nemcsak a valódi zamatokat élvezhetjük, hanem egészségesebbek is, mint a készen kapható vagy porból készülő társaik.

Kevert saláta mustáros öntettel

A mustáros öntettel készített kevert saláta nem a legkönnyebb saláta, nem kalóriaszegény, viszont finom! A salátákra kevésbé fogékony gyerekek is szívesen eszik, náluk egyébként sem ...

Lúgosító sali

Szombati ebéd; azért ilyen sovány, mert este nagy vacsi lesz barátokkal. Reggel Terike vajdasági csoda sós variációját sütöttem; ez alkalommal öregtésztával, teljes kiőrlésű ...

Frissítő italok

Limonádé, jeges tea, gin tonik. Az éttermeknél is elkezdődött a nyári időszámítás, lassan nyílnak a kerthelyiségek és újra életre kelnek az elhagyatott teraszok, erkélyek. Nincs is annál jobb, amikor a barátokkal összeülve, a napfényben fürödve egy kellemes, frissítő ital társaságában beszéljük meg ügyes-bajos dolgainkat.

Bazsalikomálom limonádé

Hmm....komálom, de komálom!:) Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Azt vettem észre, hogy ahányszor kortyolok, szippantok egyet ...

Mojitós hangulat

A valódi mojitót először Kubában készítették az 1920-as években. A szesztilalom miatt cselhez folyamodtak, hogy a külföldieket elcsábítsák. Így született meg ez a finom ital a mojito, ...

Mentás-citromos limonádé eperrel

Anyukám egyik barátnője mindig citromkarikákkal csinálja a limonádét, egy másik pedig zöldekkel, pl. citromfűvel vagy mentával. Mi most ötvöztük a kettőt, kiegészítve egy saját ...

Rebarbarás jeges tea

Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy ...

Citrusspray a webshopban >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!