Citrusok filézése könnyedén

Veletek is előfordult már, hogy nem sikerült a leggazdaságosabban meghámozni a narancsot és a fele kárbaveszett? Filéznitudni kell! Tartsatok velünk és tényleg fogtok tudni!

Most válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a filézés! Hamarosan már élvezhetjük is jól megérdemelt jutalmunkat, a lédúsnarancshúst. Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy kis vitaminbomba.

Citrusok filézése

  1. A megmosott narancsot éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan.
  2. A narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül.
  3. Ne feledkezzünk meg a filézés végén a megmaradt hártyás részből még egy jókora adag narancslevet kinyomkodni.

Narancs filézése

Mangó pucolása lépésről lépésre>>

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre>>

Még több praktika itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek