Veletek is előfordult már, hogy nem sikerült a leggazdaságosabban meghámozni a narancsot és a fele kárbaveszett? Filéznitudni kell! Tartsatok velünk és tényleg fogtok tudni!
Most válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a filézés! Hamarosan már élvezhetjük is jól megérdemelt jutalmunkat, a lédúsnarancshúst. Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy kis vitaminbomba.
Citrusok filézése
- A megmosott narancsot éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan.
- A narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül.
- Ne feledkezzünk meg a filézés végén a megmaradt hártyás részből még egy jókora adag narancslevet kinyomkodni.
Mangó pucolása lépésről lépésre>>
Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre>>