Cake pop – az új sztársüti

Új trend hódít a gasztronómiában, a macaron után 2013 előreláthatólag a cake pop éve lesz. Az alaprecept változatos formában elkészíthető, díszítésének pedig csak képzeletünk szabhat határokat.

Színes, cuki, finom. Kell ennél több? Javában tombol a cake pop-őrület, amely még 2010 derekán indult világhódító útjára az Egyesült Államokból, de mára már saját világnappal büszkélkedhet, amelyet minden év február elsején tartanak. Számtalan díszítési és dekorálási lehetőség közül választhatunk: bevonhatjuk marcipánnal, csoki- vagy mascarponemázzal. Megszórhatjuk különféle dekorcukrokkal, csokireszelékkel, vagy készíthetünk rá egyedi mintákat cukormázzal. Halloweenra töklámpást, esküvőre hitvesi párt, húsvétra tojás alakút, karácsonyra gömböket vagy rénszarvast formázhatunk, hiszen minden alkalomnak megfelelően könnyen testre szabható. Valószínűleg ebben is rejlik hatalmas sikerének kulcsa.

Sütinyalóka készítő a NoSalty webshopban >>

Elkészítése elsőre ránézésre talán bonyolultnak tűnhet, de aggodalomra semmi ok, hiszen kifejezetten erre a célra kifejlesztett Lékué sütinyalóka-készítő már kapható a NoSalty Webshopban. A csomagban egy szilikon-sütőformát,18 darab pálcikát és receptfüzetet találunk, amelyek segítségével a sütés igazi gyerekjáték. Szó szerint, ugyanis a család legkisebb tagjait is bátran bevonhatjuk a munkába, garantáltan élvezni fogják!

Mogyorós cake pop étcsoki- és cukormázzal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 g vaj
  • 110 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 135 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 ml tej
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • 60 g durvára darált mogyoró

A csokibevonathoz:

  • 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál víz
  • cukor ízlés szerint

A cukormázhoz:

  • 200 g porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojást és jól eldolgozzuk.
  3. A masszához adjuk az átszitált, liszttel elkevert sütőport, a tejet és a vaníliakivonatot és összedolgozzuk a tésztát.
  4. A kikevert tésztához hozzákeverjük a durvára darált mogyorót.
  5. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, ezalatt megtöltjük a forma alját a tésztával.
  6. Ha minden lukat megtöltöttünk, rátesszük a sütőforma tetejét, gondosan ügyelve arra, hogy jól záródjon!
  7. 20 perc alatt készre sütjük a sütigolyókat.
  8. A csokoládébevonathoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  9. A cukormázhoz a tojásfehérjét jól eldolgozzuk a porcukorral.
  10. A pálcikára szúrt sütigolyókat bevonjuk csokoládé-, illetve cukormázzal, majd beleállítjuk a sütőforma lukacsos részébe száradni.
  11. Tetszés szerint csokireszelékkel, dekorcukorral díszítjük.

A receptet itt tudod elmenteni >>

Akik kedved kaptak más, szintén otthon elkészíthető nyalókákkal való kísérletezéshez, azoknak még két nagyszerű tippünk van:

3D nyalóka forma >>

Szülinapi csokinyalóka forma >>

{ GALÉRIA = title:Cake%20pop%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l-l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 }

A sütinyalóka-készletről még több infót a NoSalty Webshopon találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...