Büntetlen örömök

Édességrajongók, figyelem! Az állandó kísértés-bűnbeesés harcnak vége! Ma már sok egészséges édesítőszer közül választhatunk, így régi kedvenc desszertjeinket is újra gondolhatjuk!

Mosolycsalogató szeletek

Köznapi nevén “csokidrazsés-paradiós szeletek”. Felháborító, milyen pocsék egy elnevezés. ;) EZ a mennyei keksz alapú torta ugyanis - piteformába gyömöszkölve - a legdepisebb ...

Az édességet szinte mindenki szereti, ebben talán nincs is vita. Van, aki kevésbé édesszájú, de egy jól eltalált süti vagy finom csoki látványának kevesen tudunk ellenállni. A desszertmániának és nassolásnak azonban megvan a böjtje, a szervezetünk előbb-utóbb fellázad a sok cukor ellen és pluszkilók/betegség képében jelzi, hogy valami nincsen rendben. Szerencsére ma már vannak alternatívák, melyekkel ha nem is mértéktelenül, de az elhízás fenyegető réme nélkül élvezhetjük az ízeket.

Xilittel készült receptjeinket itt találod >>

Narancsos-kávés trüffel

A "sima" trüffeleken kívül készítettem még ízesítetteket is. Azonban nemcsak ízében és formájukban különböznek ezek a trüffelek, hanem az elkészítésükben is. (75 %-os Venchi ...

Bécsi almás rétes

Nem hallottam erről a finomságról egészen addig, míg végig nem lapoztam szakácskönyvtáram legújabb egyedét, a Desszertek c. süteményeskönyvet. Első látásra szerelemből másnapi ...

A sütés során helyettesíthetjük a kristálycukrot a következőkkel: nyírfacukor (xilit), méz, sztívia, nádcukor. Ezek az édesítők kevesebb energiát tartalmaznak a hagyományos répacukorral szemben, így kevésbé terhelik meg a szervezetet fölösleges kalóriákkal és kisebb mennyiség is elegendő belőlük a kívánt eredmény eléréséhez. Mutatunk pár receptet, melyek alternatív édesítőkkel elkészítve ugyanolyan jól sikerülhetnek, a különbséget csak a nadrágunk bőségén fogjuk megérezni – pozitív irányban!

Nádcukorral készült receptek >>

Cukormentes amerikai palacsinta

Az elmúlt hónapokban számos tojásmentes palacsinta receptet próbáltam ki, mindegyik borzalmas lett, nem is merem összeszámolni, mennyi pénzt dobtam ki az ablakon liszt formájában... Aztán ...

Jeruzsálemi túrótorta

Sütöttem már berlini túrótortát, meg akad az oldalon New York-i is (sajt vagy túró, egyre megy...), de most végre eljött az ideje egy szentföldi kitérőnek. Már rég szemeztem a ...

Tankolj fel paradicsomból! >>

Expressz finomság: reform palacsinta >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...