Budapesti étterem gondatlansága miatt lett agykárosult a tévés producer

A nő hiába szólt a pincérnek, hogy mogyoróallergiája van, nem vettek figyelembe az igényét. Egyetlen falattól örökre agykárosult lett.

Amy May Sheadélete 2014-ben teljesen megváltozott, miután budapesti nyaralása során betértek egy magyar étterembe. A brit nő jelezte a felszolgálónak, hogy mogyoróallergiája van, és erről egy magyar felirattal ellátott cetlit is felmutatott. A budapesti étterem dolgozói megnyugtatták, hogy az étel nem tartalmaz mogyorót, de sajnos mégis egy olyan csirkeételt szolgáltak fel neki, amiben mogyoró származék volt. Amy az első falat után rosszul lett: ún. anafilaxiás sokkot kapott, ami a szervezet allergiás reakcióinak szélsőséges formája, villámgyorsan zajlik le és akár halálos is lehet.

Bár Amynél volt injekció ilyen rohamok esetére, de azok sajnos nem használtak neki. A roham során agya közel 6 percen keresztül nem jutott oxigénhez, amitől maradandó agykárosodást szenvedett. Csak pislogással képes kommunikálni, és egy kerekesszékben él.

A most huszonkilenc éves brit hölgy néhány éve még a brit ITV-n futó reggeli műsor, a This Morning producere volt. Most ugyan itt jelent meg a szüleivel, hogy felhívják a figyelmet a mogyoróallergiára.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail

Címlapkép ITV

Legújabb receptek

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Vegán forró csoki

Ha innál egy szuper forró csokit, de kihagynád a tejtermekéket, akkor itt egy szuper vegán verzió. A tejszínhabbal igazi finomság.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!