Brownie: a tömör csokis gyönyör

Amerikából érkezett hozzánk, nagyon csokis, nagyon kalóriadús, 20 perc alatt kész van, és 10 perc alatt elfogy. Mi az? Talált! A brownie! Készítsd el velünk!

Messziről jött kedvenc

Az újvilág egyik legkelendőbb importcikke a hamburger mellett kétségtelenül a vaj, liszt, tojás és rengeteg csoki keverékének könnyfakasztóan finom végterméke, a brownie. Születésének körülményeit nem ismerjük pontosan, de tulajdonképpen mindegy is, hogy szórakozott cukrász vagy feledékeny háziasszony alkotta meg először a kívül roppanós, belül folyósan krémes kis barnát – lényeg, hogy létezik, és mi nagyon szeretjük!

Krémsajtos brownie

Azoknak, akik unják már a klasszikus brownie-t. A krémsajttal egy kis változatosságot vihetünk az ízekbe. (Az ötlet Nigella Lawson süteményeskönyvéből.)

Hogy még annál is finomabb legyen!

A brownie a köztudatba a „végtelenül egyszerű és elronthatatlan” jelzővel vonult be. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nemcsak elkészíteni, hanem elrontani is borzasztó egyszerű – két perc túlsütés, és éppen a lényeg, a belső ragadósság szűnik meg. Így attól függően, hogy az igazi, folyós közepű vagy a piskótásabb verziót készítjük el, mindig tartsuk be az előírt sütési időt és hőfokot. A brownie akkor van készen, amikor kívül már szilárd, de a beleszúrt villa „maszatos” marad.Ha pedig igazán tökéletes brownie-t akarunk készíteni, a sütési idő leteltével a még forró tepsit állítsuk jéghideg vízbe – a süti így kívül roppanós, belül ragacsos marad. A tálalásnak pedig csak a fantáziánk szab határt – mehet mellé forró málnaszósz, hideg vaníliafagyi, tejszínhab, creme fraishe vagy bármi, ami ízben harmonizál a sütinkkel.

Simple chocolate brownie- Brownie 5.

Sok-sok kísérlet eredménye. Íme, a számomra tökéletes brownie. Bővebb sztori itt.  Tudom, hogy a brownie-ba elvileg nem kell sütőport tenni, de teszteltem, így jobb. Az a negyed ...

Brownie 6. -vaj nélkül

Ezt a süteményt csak hallomásból ismertem, aztán hol volt, hol nem volt, egy gyönyörű, hűvös, de szikrázó napos délután London utcáin sétálgatva felütötte fejét az ...

Kladdkaka - brownie svédül

Majdnem brownie. Nem teljesen olyan. Mások az arányok is, csoki sem kell bele. Lehet, de nem kell. A kladdkaka (ejtsd: kladdkakae) a svédek brownie-ja.  Rendszertanilag a kakaótartalmú ...

Egyszerű csokis brownie recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g 70%-os étcsoki
  • 110 g vaj
  • 220 g kristálycukor
  • 80 g liszt30 g kakaópor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1/2 tk. chilipor
  • 2 db tojáscsipetnyi só
  • 1/4 tk sütőpor

Elkészítés lépésről lépésre

  1. A sütőt előmelegítjük:180 fokra.
  2. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a chiliés a vanília, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Egy kisméretű szilikontepsibe öntjük a masszát,és 20 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  6. Kockára vágva tálaljuk.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...