Attól, hogy édes, apró, harsogóan zöld és főleg levesként vagy főzelékként tudjuk elképzelni, nyugodtan kezdhetünk vele kísérletezni, hiszen itt a borsószezon!
zöldborsófőzelék
Megérkezett a piacokra a zsenge tavaszi zöldborsó. Imádom. Leves múlt héten már készült belőle, most a főzelék a soros. A hagyományos verzió. Legalább is számomra, mert többek ...
A leves...
Ugyan kísérletezésre szólítunk fel mindenkit, de ez nem jelenti azt, hogy bármi bajunk is lenne a finom zöldborsólevessel. Éppen ellenkezőleg! Az egyszerű zöldborsólevest fel lehet dobni a levesbetétként és alkotótársként funkcionáló zöldségek variálásával.
Még több zöldborsóleves >>
borsóleves
Nálunk nem nagyon kelendő étel a leves. Fő szempont, mindenki megegye, gyorsan elkészüljön. Ez ilyen.
borsóleves
Fagyasztott borsóból télidőben a legjobb leves. Tartalmas. Finom.
borsóleves
Talán tavaly nyáron főzött egyszer édesanyám zsenge borsóból levest - nyilván ettem már korábban is, de nem emlékeztem, hogy ennyire zseniális kaja. Nem bírtam abbahagyni. Pedig rövid ...
A főzelék...
A zöldborsó a leggyerekbarátabb főzelék – nem reprezentatív felmérések alapján. Szinte biztos, hogy még a legfőzelékellenesebb kisgyerek is megeszik egy tányérral belőle, néha-néha. Hogy a fehér vagy piros verziót részesítjük előnyben, az főképp attól függ, hogy anyukánk hogyan készítette – de egyszer próbáljuk ki máshogy is. Mert a változatosság gyönyörködtet!
Még több zöldborsófőzelék recept >>
zöldborsófőzelék
A hagyományos zöldborsófőzelék recept az én egyik kedvencem!
zöldborsófőzelék
Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon ...
zöldborsófőzelék
Ezt a borsófőzeléket anyukám receptje alapján készítem. Én nem teszek bele se tejet, se tejszínt, szerintem így érvényesül igazán a zöldborsó zamata. A kukta óriási előnye, hogy ...
És az egyebek...
A borsó karrierje nem fejeződik be a levesnél és a főzeléknél. Most, amíg friss és zsenge, használjuk rizottókhoz, salátákhoz, zöldségfasírtokhoz, rakott ételekhez. Ha gondolunk az ínségesebb időkre, fagyasszuk le vagy tegyük el üvegben. De amíg van rá lehetőségünk, együk nyersen, frissen pucolva és marokszámra – mert szerintünk a borsó még így is tökéletes!
rizottó
Ne a menzákon, és egyéb helyeken elterjedt, hogyismondjamfinoman, borzalomra gondoljunk, vagyis száraz rizsre, 2-3, jobb esetben 10 borsószemmel.
Hanem a valódi rizibizi ez itt kérem, ahogy ...
gnocchi
Ismételten egy Gordon Ramsay alkotta étel. (A hal után rákattantam a GR’s Hot Dinners receptkártyáimra. Mit lehet tenni? Addiktív stílus…)
húsos tészta
Az igazi rizibizi után következzen egy hasonló fogás, csak éppen tésztával.
Még több zöldborsós recept >>