Bocuse d’Or Szurkolói Központ a Belvárosi Piacon

A Hold utcai Belvárosi Piacon ingyenesen látogatható Bocuse d’Or Szurkolói Központ létesül. Május 10-11-én délután 4 óráig tart az élő közvetítés. Menj, bulizz és szurkolj!

Május 10-11-én Budapesten zajlik a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének európai döntője. Hazai és külföldi ínyencek és szakmabeliek várják az eseményt, akik nemcsak a helyszínen, a Hungexpo területén biztathatják a húsz országból érkező tehetséges szakácsokat, köztük a magyar színekben induló Michelin-csillagos Onyx-séfet, Széll Tamást.

A Hold utcai Belvárosi Piacon ingyenesen látogatható Bocuse d’Or Szurkolói Központ létesül, ahol óriáskivetítővel, közösségi piaccal, hazai gasztrofotó-kiállítással, élőzenével, szurkolói pezsgővel, vagyis igazi bulihangulattal várják a nagyközönséget napközben, valamint a verseny hazai és külföldi közönségét is esténként.

A népszerű gasztro- és delikátpiac éttermei a tőlük megszokott izgalmas fogásokkal készülnek. Pelmenyi, pastrami, lecsókolbász, lángos, osztriga, steakek és kolbászok egyaránt szerepelnek a színes kínálatban. A választékban megtalálhatjuk Bíró Lajos séf méltán híres méretes rántott húsát (és fülét), Szabó Győző gőzölt batyuját, a steamboo-t, és Lakatos Márk új gasztroműhelye is próbaüzemel a Szurkolói Központ ideje alatt a piacon. A közösségi standon hazai vendégtermelők portékáiból válogathatnak a betérők a mangalicatermékektől a kolbászokon és sajtokon át a szarvasgombáig, valamint a piac állandó árusainak kínálatából.

Mindkét nap délután négy óráig tart a verseny élő közvetítése, de már hétfő estétől hosszabbított nyitva tartással üzemel a piac. Aznap 18:00 órától élő gitárzene mellett szórakozhatnak és kóstolgathatnak a látogatók, kedden és szerdán pedig a Belvárosi Cigányzenekar bárzenékkel gondoskodik a hangulatról, majd DJ játszik késő estébe nyúlóan. Az esemény látogatói afterpartyja is a Hold utcai csarnokban lesz május 11-én, ahol a díjátadót is élőben követheti a közönség.

Az eseményhez kapcsolódóan rendhagyó tárlat nyílt a Belvárosi Piacon: az ország legjobb gasztrofotósai közül heten - Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket, melyeket piaci környezetbe helyezve tekinthetnek meg a látogatók június elejéig. Alapanyagok, különleges ételkompozíciók, művészi tálalások, séfportrék és Bocuse d'Or-hangulat egyaránt megjelennek a fotókon.

Az esemény részletes programja a Facebookon itt követhető!

Nosalty programajánló

Május 9. hétfő

18:00-22:00 SIRHA&Bocuse welcome party

Zene: Kovács Attila gitáros

Visual: Bocuse-filmek az óriáskivetítőn

Gasztro: az emeleti éttermek nyitva tartásával, Törley-Francois pezsgőbár

Kiállítás: hazai gasztrofotó kiállítás a piac területé

Május 10. kedd

09:00-16:00 Bocuse d’Or élő közvetítése

12:00-23:00 közösségi, top termelői stand üzemelése a földszinten

18:00-20:00 Belvárosi Cigányzenekar

20:00-23:00 DJ Candyman da Marquis

Visual: Bocuse-filmek az óriáskivetítőn

Gasztro: az emeleti éttermek és a közösségi, top termelői stand nyitva tartásával, pezsgőbár

Kiállítás: hazai gasztrofotó kiállítás a piac területén

Május 11. szerda

09:00-16:00 Bocuse d’Or élő közvetítése

18:00-19:00 Bocuse d’Or díjátadó élő közvetítése

12:00-23:00 közösségi, top termelői stand üzemelése a földszinten

19:00-20:00 Belvárosi Cigányzenekar

20:00-23:00 DJ Radnai

Visual: Bocuse-filmek az óriáskivetítőn

Gasztro: az emeleti éttermek és a közösségi stand nyitva tartásával, pezsgőbár

Kiállítás: hazai gasztrofotó kiállítás a piac területén

Legújabb receptek

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...