Babával a strandon!

Menthetetlenül elérkezett a strandszezon, amit a babák is örömmel fogadnak. Milyen enni-innivalót vigyünk magunkkal a partra, és mit válasszunk a hagyományos kínálatból?

Ha kisbabánkkal strandolni megyünk, étkezés szempontjából az alábbi lehetőségeink vannak. Ha szállásunk közel van a vízhez, akkor a főétkezésekre visszatérhetünk oda, ez bizonyos szempontból a legkényelmesebb megoldás, hiszen ott van hűtő, kamra, készíthetünk magunk frissen meleg ételt.

Babáknak való recepteket itt találsz >>

Ha viszont nem szándékozunk ebédre visszaugrani a szállásra, két megoldás közül választhatunk: viszünk magunkkal ételt vagy a strandon vásárolunk.

Ha magunkkal viszünk ételt, a legfőbb gond az eltarthatósággal kapcsolatban merül fel, hiszen a 30 fokos hőségben gyakorlatilag minden étel villámgyorsan tönkremegy. Amivel próbálkozhatunk: friss gyümölcs (például őszi-, sárgabarack, dinnye), amit érdemes egészben vinni inkább és a strandon egy villával összenyomkodni, megfelelő méretű darabokra vágni.

Szintén jó szolgálatot tesznek a ropogtatnivalók – például pászka, puffasztott gabonatermékek, natúr, nem csokoládés kekszek, kenyér, zsemle, kifli.

Ha van hűtőtáskánk, vihetünk otthonról előre gabonapehellyel elkészített zöldség- vagy gyümölcspépet is, de ez ne töltsön még a táskában sem el több időt egy óránál.

Gesztenyés krumplipüré babáknak

Aki nagyon elszánt és sok ideje van (van egyáltalán ilyen?!), persze készítheti sült gesztenyéből is. (Ahogy tettem én is először- és utoljára is egyben...)

Joghurtos sütőtökpüré köret

Nem akartam mindig az unalmas krumplipürét tálalni, így kerestem egy receptet sütőtökhöz, amit minden formában szeretünk. Érdemes a sütőtököt megmosva és darabokra vágva héjastul ...

Brokkolis csirkemell babáknak

Kislányom 6 hónapos, nem nagy evő, mindenből 4-5 kanállal eszik. Nem turmixoltam teljesen össze, kicsit darabosan hagytam és nem öntöttem fel plusz vízzel, így sűrűbb volt az állaga. ...

Zöldséges csirke tésztával babáknak

Nagyon finom, tartalmas főzelék, de vigyázat! Glutént tartalmaz, így csak 6-7 hónapos kortól adható a babának. Bio tönkölytésztával és hidegen sajtolt repceolajjal készül, ezért ...

A sztenderd hazai strandbüfék kínálatából kevés dolgot javasolnék babáknak. A lángos, a sült burgonya, a hamburger, a sült hekk magas zsírtartalmú, ráadásul ez utóbbi esetében nagyon vigyázni kell a szálkákkal. Ugyanakkor a hal fehér húsát, alapos átvizsgálás után 1 év fölötti gyermekeknek már adhatjuk. Ha akad a büfé kínálatában esetleg húsleves, zöldségleves, párolt rizs, főtt burgonya, ezekből ehetnek a gyermekek. A fagylalt, a jégkrém, a jégkása semmiképpen sem nélkülözhetetlen elemei a babaétrendnek, ráérnek ezekkel későbbi életkorukban is megismerkedni.

A nyári hőségben különösen fontos, hogy a gyermekek eleget igyanak, de ne adjunk nekik szénsavas üdítőitalt, hozzáadott cukorral készült gyümölcsleveket. Legyen nálunk mindig víz, szénsavmentes ásványvíz, amivel gyakran kínáljuk a babát.

Mit igyon a gyerek? >>

NoSalty-tipp: Ha a strandon étkezünk, legyen nálunk mindig törlőkendő, papírszalvéta, ivóvíz, tál, pohár, villa, kanál, kés.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!