Baba-mama fogások: ugyanazt esszük!

Mennyivel egyszerűbb dolgunk van, mikor már „felnőtt” étellel kínálhatjuk az aprónépet. A gyerekek körében is tuti nyerő, igazi baba-mama fogásokat hoztunk nektek. Válogassatok kedvetekre!

Leves

Mert a leves igenis fontos. Szerencsés, ha a gyerekek egészen kicsi koruktól kezdve hozzászoknak, megszeretik. Jót tesz a gyomruknak, nyáron pedig folyadékpótlásként is bevethető.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

Húsgombócleves 3.

Anno, kezdő háziasszonyként került hozzám e recept. Nagyon megörültem neki, mert elkészíteni nem ördöngösség, emellett nagyon ízletes.

Paradicsomleves rizzsel

Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját ...

Második fogás

Minél színesebb, annál nyerőbb. Csempésszünk a főfogásokba annyi zöldséget, amennyit csak tudunk. A főzelékekkel ez könnyedén kivitelezhető, de persze hús, és még gyakrabban hal is kerüljön az asztalra.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

Zöld nokedli

A spenót és a nokedli a 2 és 1/2 éves Kisfiam két nagy kedvence. Az Édesanyám ötletéből kiindulva egyesítettem a kettőt. Mondanom sem kell, ez is nagy sikert aratott... („Anyabanya ...

Tonhalfasírt

Többször hallottam erről a fasírtról, hogy ez a legjobb, mert főtt burgonya van benne. Receptet még sehol nem találtam, de végre csak előkerült valahonnan. Ezt a TV-ben mutatták, és ...

Tökfőzelék ahogy java készíti

A zsenge tököt nem szoktam meghámozni, hiszen a héja is puha, és nem főzöm sokáig, mert így majdnem minden jótét-alkotórészét megőrzi. Nem szeretem az ecet ízét benne, és nem is ...

Zöldséges-húsos rizs

Rossz étvágyú gyerekek anyukái bepróbálkozhatnak ezzel az étellel, hiszen általában a kicsik ennivalóban is kedvelik a színeset. Laktató és egészséges. Ha hús nélkül készítjük, ...

Desszert

Ahogy előző cikkünkben is írtuk, édességet leginkább étkezések után, desszert gyanánt adjunk a csemetéknek. Abból is, ha lehet, minél gyümölcsösebbet, és természetesen házi készítésűt.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

Mandulatejes málnafagyi

Az enyém a képen talán egy kicsit kásásnak tűnik, ez azért van, mert nem fagyasztottam le a fagyigép tartályát (elfelejtettem), és így raktam be a fagyasztóba keverés nélkül. Amikor ...

Meggyes vajas piskóta

Régen készítettem meggyes piskótát, így kézenfekvő volt, hogy a maradék meggybefőttemet itt használjam el. Mivel tudtam, hogy ebéd után amerikai focimeccsre megyünk, ami hosszú, és ...

+ 1 Vacsoraötletek

Mert nem lehet, és nem is jó mindig felvágottakat enni. Kínáljunk vacsorára könnyű kenegetőseket, és néha bevállalhatjuk a kenyérsütést is, vagy egy sós sütemény készítését. Mekkora lesz az öröm!

További baba-mama receptek itt >>

Tejszínes májkrém

Amióta csak összeköltöztünk a párommal, semmilyen felvágottat, sonkát, hasonlókat nem vettünk. Mindig megnézzük minden étel csomagolásán hogy miből készült, és ha sok az E, meg a ...

Babakonyha korábbi cikkei itt >>

Trükkök, hogy rendesen egyen a gyerek >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...