Aprósütik adventre

Az aprósütik mindig jól jönnek, különösen az ünnepi időszakban, amikor egymást érik a céges, baráti és rokoni összejövetelek. 

Karácsonyi linzer Panini konyhájából

Ez a kis mutatós, ünnepi hangulatú linzer elmaradhatatlan "kelléke" a karácsonyoknak. Családom minden évben felírja a sütemények kívánságlistájára. Könnyű elkészíteni, nagyon ...

Az advent, a karácsonyt megelőző négyhetes időszak jó alkalom arra, hogy többször összegyűljünk hétvégén, nosztalgiázzunk, kinyissunk egy üveg bort, meg persze azon is el lehet gondolkodni, kinek mit szeretnénk ajándékozni karácsonyra. Szeretem figyelni ilyenkor az elejtett, apró megjegyzéseket, amiből ki lehet következtetni, ki mire vágyik, és hát legyen bármennyire giccses, még az adventi koszorú is kellék nálam november végétől.

Habos isler ahogy Ági készíti

Még régebben a sógorom evett valahol habos islert, és mindig nyaggatta a nővéremet, hogy süssön neki olyat. Talált is egy receptet, de a habja nem lett tökéletes. Én tovább kutakodtam, ...

Isler

Az isler az egyik legjobb aprósütemény a világon. Két éve csináltam először, karácsonykor. Az én islerem abban tér el az eredeti (mandulás) verziótól, hogy apukám kertjében termett ...

Vendégváráshoz elengedem a fantáziámat, és mindenféle tapasok mellett a hagyományos aprósütiket nagyüzemben gyártom: islerek, linzerek jöhetnek minden mennyiségben, bárhova viszem őket, na ezek azok az apróságok, melyek biztos, hogy pillanatok alatt elfogynak bármilyen ízlésű társaságban.

Csokis-ribizlis madeleine

Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában című önéletrajzi regényében az elbeszélő madeleine-nek nevezett desszert-aprósüteménybe harap és ennek hatására törnek elő belőle gyermekkori ...

Angol teasütemény

Kiadós rágcsálni való egy finom tea és kávé mellé, vagy csak úgy. Fémdobozban napokig omlós marad, persze ha marad belőle.

Diós patkó

Köszönöm ezt a receptet a baratnőm édesanyjának....ő csinál mindig ilyet karacsonyra! Isteni finom és egyszerű.

Én a házi baracklekváros linzerért veszek meg, s mivel lekvárból rengeteg van a kamrában, ezért előszerettel pakolom az omlós tésztára. De jöhetnek a mézes, diós apróságok, most éppen valamilyen nagyon újító szellemű recepten gondolkozom, amit vajas tésztára képzelek el, illetve jó lenne leveles tésztát készíteni házilag - nem, nem őrültem meg (azt hiszem).

Pogácsa, grissini a sós kategóriából, a sajtos rúdra kiváló házi receptem van, amit szinte lehetetlen elrontani. Válogassatok a receptjeinkből, rengeteg van belőlük!

Még több aprósüti receptje

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...