9 tipp, hogyan hasznosítsd a maradékot

Számos olyan trükköt tudunk, melyekkel elkerülhető, hogy kidobd az ételeket - adagolj okosan, gondolkodj előre. A Huffington Post cikke 9 tippet ad az újragondoláshoz!

1. Vásárolj okosan! Készíts bevásárlólistát, gondold végig, mit szeretnél főzni, az úgynevezett impulzusvásárlást igyekezz elkerülni! A marketingszövegek gyakran csábítanak fölösleges vásárlásra, de te igyekezz ahhoz tartani magad, amit a listádra felírtál. A többet, olcsóbban! típusú fogásoknak különösen ne dőlj be!

2. Ne hagyd pamlagon a nem szabályos gyümölcsöket! Sok-sok finom, de szabálytalan, megnyomódott gyümölcs végzi a szemetesben pusztán a formája, a nem tökéletes színe miatt - ki a termelői piacra és gyűjtsd be ezeket a finomságokat, ne vésszenek kárba!

Öntött kalács

A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a ...

3. Nem miden rossz, ami lejárt! A szavatossági idő egy becsapós dátum, mert a gyártótól pusztán egy megközelítőleges időpont arra, amíg várhatóan a termék csúcsminőségét megőrzi. Számos termék felhasználható a lejárati időn túl is!

Maradékmentő receptötletek

4. Túrd fel a hűtődet! Nézz végig mindent, válogass, szelektálj! Az internet rengeteg tippet, a NoSalty rengeteg receptet kínál!

5. Használd a fagyasztódat! A frissen megfőzött, illetve a maradék ételeket is lefagyaszthatod, így ha hullafáradtan házhozszállításra fanyalodnál, helyette mindig lesz a háztartásban általad elkészített étel, amit előkaphatsz.

6. Válaszd a kis adagot! Az éttermek sok helyütt kínálnak fele akkora mennyiségű ételt csökkentett áron - ezekkel sokszor bőven meg lehet elégedni.

7. Vidd haza a maradékot! Ha nem tudtad megenni a teljes adagot, amit az étteremben kihoztak, kérd, hogy csomagolják el, így hazaviheted, és később megeheted. A jobb helyeken ettől nem csinálnak ügyet és simán beleteszik egy műanyag dobozba. Az amerikaiaknak csak a fele viszi haza a maradékot az éttermekből.

8. Komposztálj! Ezzel a módszerrel nagyon sokat tehetsz a környezet óvásáért, az újrafelhasználás nagyon hasznos, főleg annak tekintetében, ha arra gondolsz, hogy az amerikai hulladéktermelés 13 százalékát élelmiszerek teszik ki.

9. Adományozz! Ha minden kötél szakad és rád marad az étel, nézz körül a környéken és adományozz élelmiszerbankoknak, menhelyeknek, szükségszállóknak..

forrás: Huffington Post

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!