9 hihetetlen gyümölcstrükk, amit ki kell próbálnod!

Narancsból készíts mécsest, és banánhéjjal fehérítsd a fogad. Hallottál már ezekről a gyümölcsfelhasználási módokról? Ha még nem, akkor most figyelj!

Narancs

A narancsot már szinte utánunk dobják a piacon. Némelyik már nem is olyan jó, levet meg végképp nem lehet facsarni belőle. Készíts az ilyen használhatatlan darabokból mécsest úgy, hogy középen félbevágod a narancs héját (de csak a héját!). A hüvelykujjad segítségével fellazítod a héjat, és leemeled, akár egy kalapot. Arra ügyelj, hogy a közepén az a fehér szál benne maradjon, ugyanis ez lesz a kanóc. Önts egy kevés olívaolajat alá, hagyd 3 percig állni, hogy a “kanóc” felszívja. Gyújtsd meg, és helyezd a másik, hasonló technikával lehámozott narancshéj felet a tetejére úgy, hogy középen, tehát a tetején kivágsz egy lyukat a lángnak. Csodás és illatos, ugye?

Dinnye

A görögdinnyének még ugyan nincs itt a szezonja, de nyárra már most elraktározhatod ezt a jó kis gyümölcssaláta-tálalási ötletet. A dinnyéből vágj ki két szeletet úgy, hogy felül maradjon meg egy sáv a héjából. Ez lesz a kosár füle. A dinnye belül maradt részét vájd ki, kockázd fel, és más gyümölcsökkel együtt töltsd vissza a dinnyekosárba. Felhasználásig, így a hűtőben is tárolhatod!

Erdei gyümölcsök

A jégkockatartóba dobj erdei bogyós gyümölcsöket, így engedj rá vizet, és mehet a mélyhűtőbe. Ezekkel a jégkockákkal nemcsak hűvösebb, de ízletesebb is lesz a vized vagy limonádéd!

Szőlő

Tegyél a mélyhűtőbe szőlőszemeket egy jól zárható hűtőtasakba. Nagyszerűek lesznek az esti filmhez rágcsának. Vagy dobd a borodba őket, ha nem volt időd behűteni azt!

Citrom

Elfogyott az izzadtsággátló dezodorod? Használj citromot. Kend be vele a hónaljad, egy pár órán át friss illatot kölcsönöz majd. Rögtön epilálás vagy borotva használata után azonban ne alkalmazd ezt a módszert, mert kicsípi, irritálja a bőröd!

Alma

Próbáld ki! Állítólag ha egy pohár almalevet iszol, mielőtt aludni térsz, sokkal izgalmasabb, színesebb lesz az álmod!

Banán

Miután megetted a banánt, a héjával dörzsöld át fogaidat. Természetes fogfehérítő hatású!

Ananász

Hurutosan köhögsz? Használj a köptető szirup helyett ananászlevet, sokkal olcsóbb! Sőt, az ananászlé megédesíti a spermiumokat is, adj a barátodnak, férjednek is belőle!Ugye milyen klasszak a gyümölcsök?!

Olvastad már?

6 gyümölcs, amit eddig rosszul hámoztál

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...