7+1 egészséges köret ázsiai stílusban

Ha egy kicsit túl szeretnénk lépni a párolt répán, borsón, brokkolin, akkor nyúljunk bátrabban más alapanyagokhoz és egy kicsit különlegesebb fűszerezéshez!

Grill cukkini, párolt répa, gőzben főtt brokkoli - viszonylag sztenderd zöldségköretek az egészséges étrendben. Ha azonban egy kicsit másra vágyunk, forduljunk bátran az ázsiai fűszervilághoz, nem fogunk csalódni! Egy kevés szójaszósz, pár csepp (személyes kedvenc) szezámolaj, koriander, gyömbér és persze chilipaprika - máris egy új univerzumban találjuk magunkat, zöldségköreteink pedig ugyanolyan egészségesek maradnak, mint megszokottabb változataik.

Ötletadóként álljon most itt 8 recept, bevallom őszintén, válogatás közben én mindegyiket elmentettem a receptkönyvembe. Csak el ne felejtkezzek róluk!

Olvasd el!

Kalcium az egészségünk szolgálatában

  1. 1.

    Szecsuáni kínai kel saláta (Kínai kel saláta 3.)

  2. 2.

    Ropogós vegyes mungóbabcsíra-saláta

  3. 3.

    Keverve-rázva sütött zöldségek

  4. 4.

    Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta

  5. 5.

    Kínai spenótsaláta

  6. 6.

    Sült brokkoli

  7. 7.

    Uborka saláta kínai kellel

  8. 8.

    Wokban sült spenót

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...