6 pont, amit betartva te leszel a legjobb vasalásban!

Szeretsz vasalni? De azért szoktál, igaz? Mindig tökéletesen sikerül? Ha nem, kövesd ezt a 6 pontot, és gyönyörű ráncmentes lesz minden ruhád!

1. Nem nedvesíted be

A csontszáraz, ámde gyűrött ruhák szárazon vasalása nem nyerő ötlet - vagy rögtön, a szárítóból kivéve vasald ki őket, vagy spricceld be őket vízzel, nagy ráncoknál pedig gőzölj.

2. Nem a kényes anyagokkal kezded

Tudni illik, hogy a finom anyagokat alacsony hőfokon illik vasalni - sokan azonban a végére hagyják őket, és csak akkor veszik le a fokozatot. Hiba! Jobb az elején túl lenni rajtuk, amikor még nem túl forró a vasaló, aztán jöhet a magasabb fokozat!

3. Nem vigyázol a díszekre, mintákra

Ha gyöngyös, nyomott, eltérő anyagból készült mintás a ruhád, vigyázz, hogy ne vasalj rá túl magas hőfokon, mert nyomot hagy az anyagon, illetve tönkre is mehet a minta - olyankor mindig vedd le a fokozatot, vagy próbáld körbevasalni.

4. Nem szükséges a vasalóvíz!

Manapság már simán használhatunk csapvizet is a vasalókhoz - nem kell mindig külön desztillált vizet vásárolnunk. Ha túl kemény nálunk a víz, akkor is elég fele-fele arányban a vasalóhoz önteni az elegyet.

5. Nem tisztítod a talpat

Néha muszáj megtisztítani a vasaló talpát, hiszen rá tud égni a szennyeződés. Melegen olajos-sós dörzsölést ajánlunk, hidegen pedig mosószeres dörzsszivacsot vagy ecetes lemosást.

Ezt is olvasd el!

Így kell kenyérpirítót tisztítani!

6. Vízzel együtt tárolod

Ha nem ürült ki a vasalóból a víz, öntsd ki, mert kicsoroghat, károsítva ezzel a belső szerkezetet, vagy elszínezve a talpat - főleg, ha talpával elfelé tárolod.

(cikkforrás: GH)

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek