5+1 vacsora karácsony előtt

Fogy az időnk, nyakunkon a karácsony, az ünnepi hajszában mindenki rohan és kevés idő marad a főzésre, esti összejövetelekre – a céges rendezvényeket is ilyenkor tartják.  

Mivel a költséglistánkat is kimondottanmegterheli ez az időszak, így ezen a héten viszonylag olcsó és nagyon gyors vacsorákkal készültünk, így a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem a gyorsbüféből ettünk, és forintjainkból is több marad!

Hétfő

A télben az egyik legjobb dolog agomba, minden formájában szeretjük! A különlegességekért hajlandóak vagyunk a piacra zarándokolni – ittbiztosan többfélét találunk a lelkes gombagyűjtőknél, csak győzzünk válogatni! Sokpetrezselyemmel, vajon párolva tökéletes vacsora!

Petrezselymes szegfűgomba sütve

A sült petrezselymes szegfűgomba elkészítését, Joanne Harris: "A francia konyha" című szakácskönyvében található egyik recept ihlette. A bőséges esőzésnek köszönhetően mostanság ...

Kedd

Póréhagyma, túró, szalonna – ez egy nyerő téli hármas,túl sok hozzáfűznivalónk nem is lenne azt illetően, hogy miért járunk jól, ha réteslapba töltve összesütjük a mesés hozzávalókat! Nem is gondolnánk, hogy seperc alatt elkészül és az éhes szájak nagyon hálásak lesznek érte a zimankóban!

Póréhagymás-túrós rétes

Inkább a sós ízeket szeretem, mint az édeseket. Ha rétestésztáról van szó, több alkalommal töltöm meg húsosan, fűszeres-túrósan, mint édes gyümölcsökkel, krémekkel. Most a ...

Szerda

A fasírt mindig előkapható recept – sokan szeretjük, és salátákhoz, főzelékekhez, bármilyen köret mellett megállja a helyét, na, meg persze rengetegen szeretik.Ez a recept egy fűszerekkel felturbózott verzió,mert hogy miért ne fokozhatnánk a finomat, ha lehet még jobb?

Zöldfűszeres fasírt

Gyerekkoromban nem szerettem a fasírtot, száraznak, ízetlennek találtam. Aztán elkezdtem kísérletezni vele, és a megfelelő zöldfűszerekkel, hagymával már nagyon finomnak találom, azóta ...

Csütörtök

Tészta még nem volt a héten,a csípős, csirkés spagettivel pedig megidézzük a nyarat,hiszen a zamatos paradicsom eszünkbe juttatja az önfeledt augusztust – és a fillérekért kapható, piros, lédús paradicsomokat. A daraboltkonzervparadicsomis megteszi, válasszunk olyat, amiből kihagyták a citromsavat, garantáltan a nyaralások emlékképei kezdenek majd derengeni!

Csípős csirkés spagetti

Kedvenc tésztám a chilis-paradicsomos tészta. Hús nélkül vagy hússal. Teljesen mindegy, csak jó sok parmezán sajttal és friss bazsalikommal legyen. Durumtésztával készítem, amit ...

Péntek

A szokásos,pénteki hipergyors receptünk ezúttal egy kenőmájasos krém lesz– nem cifrázzuk a dolgokat, főtt tojással gazdagítjuk és némi mustárral még ízesítjük. Friss, ropogós bagettel fogyaszthatjuk, retek vagy kápia paprika dukál mellé!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...