Szokásunkhoz hűen, legfeljebb fél óra alatt összedobható vacsorákkal készültünk április utolsó napjaira. Hoztunk újszerű ötleteket is, mint a cukkinifasírt vagy a fehér babbal készülő falafel.
Édesség és leves is akad a kínálatban, s persze mindenben az egyszerűségre törekszünk, hiszen este, munka után hazaesve a gyorsan, finomat!-elvére törekszünk.
Hétfő
Nem olyan könnyű kiheverni a hétvégi nagy kajálásokat, a hétfői vacsorák általában húsmentesek és könnyűek. Most sincs másképp, hagymalevest ajánlunk, méghozzá csak vajjal, s valamilyen karakteres ízű sajttal: a recept goudát ajánl, de bármilyen illatos típus megteszi!
Kedd
Salátacukkini itt-ott már feltűnik a pultokon, persze még egyértelműen nem hazai termésről beszélünk, de a frissítő, zsenge ízzel kicsit megidézzük a nyarat: hús és tejtermék nélkül, fokhagymával, liszttel és fűszerekkel vegán cukkinifasírtot készítünk. Ha kapunk friss mentát, netán kaprot, zsírosabb joghurtba keverjük bele, kész is a tökéletes mártogatós.
Szerda
Egy igazi klasszikus a NoSaltyn: az illatos csirkemell tradicionális kínai fogás, amit az olvasók is nagyon szeretnek. A csirkemell önmagában is hálás vacsora-alapanyag, hiszen nagyon hamar elkészül és ezerféle módon ízesíthető, pláne, ha egy kis keleties ízvilágú szószt is kínálunk a bundázott csirkefalatokhoz.
Csütörtök
Jó falafelt találni igazi kihívás, s ha otthon, hirtelenjében akarunk falni belőle, nem biztos, hogy akad a kamrában csicseriborsó: helyette itt ez a kreatív recept, melyben babbal és gombával helyettesítik, meglepően hasonló állagot elérve. Egy próbát megér!
Péntek
Péntekre jár az édes élvezet: a fahéjas túrógombóc nagy kedvenc, szinte nem tudunk olyat mondani, aki ne szeretné. Persze minél több, annál jobb, jó, ha rögtön félkilós túrót veszünk, mert tapasztalataink szerint az egyik legkelendőbb édesség a családoknál!