5 vacsora, amit ezúttal sem hagyhatsz ki

Ismét eltelt egy hét! Túléltük a rövid hétvégét, az ünnepek még elérhetetlennek tűnnek, egyelőre vissza a hétköznapokba! S hogy ne legyenek annyira egyhangúak: főzz velünk esténként!

A hétvége most rövidebbre sikerült, így valószínűleg nem is főztetek annyit, mint egyébként. Akárhogyan is, éttermezni nem lehet mindennap, a kifőzdék pedig sokszor vállalhatatlan kínálatot próbálnak ránk sózni. Heti vacsoramenünk ismét félórás, nagyon finom fogásokkal tarkított ételsort tartalmaz!

Hétfő

Ide süss! Ez a recept tutira elcsodálkoztat majd, hiszen a karfiol leveleit is felhasználta szakácsunk, aki szerint, meglepő módon, nagyon finomak is a zöld levélkék! Ha eddig unalmasnak találtad a karfiolt, itt az idő megbarátkozni vele (a kételkedők is bizalmat fognak szavazni neki)!

Kedd

Az egészségre hivatkozva sokan tolják félre a hagyományos hamburgerhúsokat, nekik most itt egy tökéletes opció! Pulykából is elkészíthető húspogácsa, aztán a fantáziádra bízzuk, hogy önmagában, zöldségekkel vagy klasszikusan, (házi sütésű) hamburgerzsemlével kínálod!

Szerda

Főzhetjük al dente vagy vajpuhára – ízlés dolga, egy biztos, az érett, pirosló paradicsommal és friss bazsalikommal készített spagettinek nem nagyon akad párja, s ha mindezt tetézzük friss parmezánnal, az olaszos hangulat garantált. Aki bírja, ne spóroljon a csípőssel, jöhet a chili!

Csípős csirkés spagetti

Kedvenc tésztám a chilis-paradicsomos tészta. Hús nélkül vagy hússal. Teljesen mindegy, csak jó sok parmezán sajttal és friss bazsalikommal legyen. Durumtésztával készítem, amit ...

Csütörtök

Még mindig kapunk cukkinit, így egy utolsó krémlevest még mi is készítünk belőle a héten. Tárkonyosan még nem próbáltuk, de mivel a cukkini majdnem „ízetlen” növény, így simán el tudjuk képzelni, hogy tejszínnel összeforralva szuper ízelegy születik a dologból. Te kipróbálnád?

Péntek

Nagy manőverekre ezen a pénteken sem vagyunk hajlandóak már este a konyhában, ám legyen egy jó kis tejberizs, de az energiánkból még futja annyira, hogy gyümölccsel megbolondítsuk, a kókusztej pedig szintén sokat dob a finomságon!

Kókusztejes tejberizs

Az egyik barátunk kis tavához mentünk bográcsozni, pecázni. Gondoltam, én is készülök egy kis egyszerű finomsággal számukra. Béla barátom kifejezetten nagy rajongója a tejberizsnek, ...

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!