5 vacsora, ahogy még nem próbáltad

E heti vacsoramenünk olyan köntösben mutatja jól megszokott ételeinket, ahogy eddig még nem próbáltuk őket! Négysajtos leves, elzászi káposztás, gombás-túrós fasírt... mindenki kedvére!

Török burgonyasaláta

Egy szobányi szomszédot és ismerőst fogadtunk rögtön az első napon, hogy idén kettesben kisfiammal a törökországi Kayseribe látogattunk, mindenki kíváncsi volt a cseperedő fiúcskára, ...

A héten lesz könnyedebb fogásunk is, de azért ismét kerül kiadós ételköltemény is a tányérunkra. Annyi minden van, amit még nem próbáltunk vagy nem szerettünk eddig! E heti válogatásunk újreértelmezi néhány kedvelt étel hagyományos elkészítési módját! A négysajtos fogalmát aki eddig csak a pizzán ismerte, annak most egészségesebb, tésztamentes variációt kínálunk a levessel, ami isteni, karakteres sajtokból és tejszíntől nyer értelmet. Az elzászi káposztás metélt viszont azoknak nyújt egészen újszerű élményt, akik eddig idegenkedtek a káposztás tésztától – valljuk be, a menzaemlékek hatására sokan száműzték a palettáról a jó öreg káposztás cvekedli intézményét. Ez a recept viszont savanyú káposztával és sok-sok szalonnával csábít, így még a megrögzött húsevőknek sem lehet okuk panaszra. A tonhal azon ritka halfajták egyike, melyet még azok is megkedvelnek, akik egyébként más halat nem nagyon esznek meg – ízletes húsa révén tonhalból készülnek a hétköznapok legnépszerűbb halas fogásai. Miért ne próbálnánk ki szendvicsben is, tonhalkrémként elkészítve? A török burgonyasaláta egyrészt rém egyszerűen összedobható vacsora, másrészt köretként is megállja a helyét, újszerű szerephez juttatva a krumplit, az eddigi majonézes öntetekhez képest. Abbahagyni viszont ezt is ugyanolyan nehéz lesz, akárcsak klasszikus társai esetében, érdemes rögtön extra adaggal készülni, ha vendégeket várunk. A jól megszokott fasírt esetében is tudunk újat mutatni: a túrós-gombás változatból ugyan kimarad a hús, de a gazdag fűszerezésnek hála, hiányérzet egy csepp sem marad bennünk, ha ezt választjuk!

{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%2C%20ahogy%20m%C3%A9g%20nem%20pr%C3%B3b%C3%A1ltad, 0,1,2,3,4 }

Így tunningold a párolt káposztát! >>

Zsírt a konyhába! >>

Tejföl-kisokos >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...