Jártál már úgy, hogy olyan kemény lett mint a cipőtalp, fröcsögött vagy kiszáradt? Kövessétek a tanácsainkat és többet nem fordulnak elő.
Resztelt csirkemáj
A csirkemáj leggyakrabban dinsztelve kerül nálunk az asztalra, nagyon szeretjük.
5 tipp a tökéletes májhoz
- Az első számú, és legfontosabb: a májat csak akkor sózzuk, mikor már a tányérunkon van. A nátrium ugyanis elvonja a vizet a májból, így az megkeményedik sütés közben.
- Sütéshez mindig friss májat használjunk! A fagyasztott, majd kiolvasztott máj kiengedi magából az összes nedvességet, így száraz lesz.
- Gyakran előfordul, hogy a máj rántás közben „fröcsögni" kezd. Ennek az az oka, hogy a forró olaj reakcióba lép a májból kifolyó vízzel. Ha alaposan, esetleg duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), a nedvesség a májban marad, és nem fog föcsögni. Az is segít, ha kisebb hőfokon, lefedve készítjük.
- Ha resztelt májat készítünk, használjunk alapnak minél több hagymát! Akárcsak a pörköltnél, itt is ez adja az isteni szaftot.
- A máj könnyebben lehártyázható, ha előtte egy percre forró vízbe mártjuk.
Neked van trükköd a májkészítéshez? Oszd meg velünk a praktikákat!
Csirkemájparfé
Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a ...
Hagymás máj tört burgonyával
Ahogy ígértem 600-650 (személyenként) kalóriás ebéd ötleteket próbálok beküldeni. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket. Amivel fogyni is lehet!!! !Mert kevés zsiradékot ...
Rántott csirkemáj újburgonyával
Ebben az áprilisi, változó időjárási körülmények között szervezetem hirtelen, a rántott májért kiáltott. Ezért eleget tettem a követelésnek, és egyben fel is töltöttem.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!