Jártál már úgy, hogy olyan kemény lett mint a cipőtalp, fröcsögött vagy kiszáradt? Kövessétek a tanácsainkat és többet nem fordulnak elő.
5 tipp a tökéletes májhoz
- Az első számú, és legfontosabb: a májat csak akkor sózzuk, mikor már a tányérunkon van. A nátrium ugyanis elvonja a vizet a májból, így az megkeményedik sütés közben.
- Sütéshez mindig friss májat használjunk! A fagyasztott, majd kiolvasztott máj kiengedi magából az összes nedvességet, így száraz lesz.
- Gyakran előfordul, hogy a máj rántás közben „fröcsögni" kezd. Ennek az az oka, hogy a forró olaj reakcióba lép a májból kifolyó vízzel. Ha alaposan, esetleg duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), a nedvesség a májban marad, és nem fog föcsögni. Az is segít, ha kisebb hőfokon, lefedve készítjük.
- Ha resztelt májat készítünk, használjunk alapnak minél több hagymát! Akárcsak a pörköltnél, itt is ez adja az isteni szaftot.
- A máj könnyebben lehártyázható, ha előtte egy percre forró vízbe mártjuk.
Neked van trükköd a májkészítéshez? Oszd meg velünk a praktikákat!