A sós palacsinta „ezerarcú" – mi most 5 kedvencet választottunk. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót, már csak egy jó palacsintasütőre és némi kreativitásra lesz szükségünk. Palacsintára fel!
sós palacsinta
Gyorsan, valami finomat! jelszóval készültek az alábbi sós palacsinták.
A laktató
Bár itt a tavasz, és ilyenkor már könnyed fogásokra vágyunk, mindig előfordulhat, hogy az idő hűvösebbre fordul, vagy az embernek meg kell etetnie egy csapatnyi kamaszfiút. Ha palacsintát választunk, ilyenkor mindenképpen egy rakott, húsos verziót készítsünk – akár reggelire, akár egy későbbi étkezésre. Ha a tésztába ráadásul krumplit is reszelünk, garantált, hogy még a desszerttel sem kell foglalkoznunk!
9+6 tipp a tökéletes palacsintához >>
sós palacsinta
A fiúk füvet nyírtak. Édespapa és jóuram nekiláttak a nem kis méretű pázsit megritkításának, kellett előtte egy kiadós reggeli. Nem mindig vagyok híve a 12 tojásos, kolbászos ...
húsos palacsinta
Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék ...
sós palacsintarakottas
Frissen a legfinomabb, egy leves mellé kitűnő második fogás!
sós palacsintarakottas
Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem ...
A tavaszi
Háziasszony legyen a talpán, aki tavasszal meg bírja állni, hogy össze ne vásároljon mindenféle gyönyörű zöldséget a piacon, csak úgy, cél nélkül. Ha már megtörtént a „baj", lehet orvosolni! A rakott palacsinta tavaszias ízekkel is tökéletes és lenyűgöző – ha valaki figyelembe veszi a böjtöt, hús nélkül, ha pedig húsfanatikus, akkor valamilyen könnyebb hússal megbolondítva. A tavasz ajándékai, a spárga, spenót, új répa, snidling, újhagyma és medvehagyma nemcsak töltelékként hasznosíthatóak, de a palacsinta tésztájába keverve is lehet vele kísérletezni. Lényeg, hogy könnyed és tavaszias legyen a végeredmény!
Édes „belgaságok" – a legfinomabb gofrik >>
sós palacsinta
A spenót és a ricotta nagyszerű párost alkotnak. A taljánok leggyakrabban canelloniba töltik a belőlük készített krémet. Én most palacsintatekercseket készítettem. A látszólag ...
sós palacsintarakottas
Itt a friss spenót szezonja, így kezdődhetnek ennek gyönyörű színű, finom, és ásványi anyagokban gazdag növénynek a fellépései a konyhákban. Nálunk ez volt az idei premiere.. :-)
sós palacsintarakottas
A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad?
Na, ezt a tornyot azért fogom ...
sós palacsinta
Mindenféle zöldségekkel érdemes palacsintát készíteni, reszelt sajttal vagy a zöldséghez illő mártással feladni – remek és változatos előétel kreálható! A zöld színű palacsinta ...
sós palacsinta
Wellington-bélszínhez készültek ezek a sós palacsinták.
De önmagukban is finomak: egy kis tejföllel, reszelt sajttal, esetleg pirított bacon kockával felturbózva vacsorának sem ...
sós palacsinta
Hidegen, melegen nagyon finom. A megmaradt krémsajtba tegyünk fokhagymát vagy snidlinget, és azzal töltsük meg a palacsintákat.
húsos palacsinta
Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a ...
A magyaros
A magyar léleknek pörkölt kell – hússal, vagy anélkül. Húspártiaknak mindig örömet szerezhetünk a hortobágyi húsos palacsintával, főleg, mert ez az egyik olyan nemzeti kedvenc, amit lehetetlen házon kívül fogyasztani. Legalábbis, nekünk még soha nem sikerült étteremben igazán jó hortobágyit ennünk. A vegáknak sem kell lemondaniuk a palacsintás-pörköltes élvezetről, ők bármikor elmerülhetnek a bakonyi palacsinta által nyújtott örömökben!
Így készül a hortobágyi palacsinta >>
húsos palacsinta
Az édesanyámtól tanultam ennek az isteni finom ételnek az elkészítését. Lehet, hogy nem ez az igazi, hivatalos verziója, az viszont biztos, hogy eddig még mindig hatalmas sikert aratott. ...
húsos palacsinta
Csirkemell-rajongó vendégeink jöttek vasárnap. Előételnek készült ez a hortobágyi palacsinta. (Második fogás pedig illatos omlós csirkemell volt.)
húsos palacsinta
Nagyon szeretem a paprikás csirkét, de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És ...
húsos palacsinta
"Retro" kedvenc!!
sós palacsinta
Nálunk meleg előételként szinte mindig készül ünnepi alkalmakkor, mert mindenki nagyon szereti, még az is, aki a gombáért egyébként nincs annyira odáig. Máskor meg dupla adagból ...
A különleges
Palacsinta mindenhol van, csak kicsit máshogy készül, mint nálunk! Ünnepekre vagy vendégvárásnál érdemes a szokásos palacsintát, mindenki kedvencét kicsit másképp tálalni. Az orosz blini vagy a belga waffel, alias gofri tökéletes előétel vagy főétel lehet – a feltétet pedig kedvünk és pénztárcánk szerint variálhatjuk. Az oroszok karácsonykor lazacos és kaviáros blinivel köszöntik az ünnepet, mi is megpróbálkozhatunk vele egy ünnepi alkalomra. A sós gofri tésztáját ízesíthetjük, de egy különleges sajtból készült kencével is bármikor feldobhatjuk.
5 szuper fasírt hétvégére >>
sós palacsinta
Kipattant a fejemből- ennyi.
sós palacsinta
Készítettem ma reggel egy isteni tapenade-t, de most egy picit eltértem a hagyományos recepttől. Új ízek, új köntösben: fügével készítettem el, és nem kenyérre kentem, hanem ...
blini
A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják ...
sós palacsinta
Nevezik japán pizzának, japán káposztás palacsintának is. Jelentése "amit szeretnél". Kombinálhatjuk húsokkal, tengeri herkentyűkkel, sajtokkal.
Videó egy elkészítési módról itt ...
sós gofri
A napokban keresgéltem gofrirecepteket, hogy a télről maradt lekvárokat felhasználjuk. Találtam közöttük húsos, sós változatokat is. Így az eddig megszokottól eltérően a húsvéti ...
húsos palacsinta
Véletlenül leltem rá böngészés közben erre a különleges receptre. Annyira megtetszett a bacon, kék áfonya lekvár, palacsinta hármas, hogy azonnal kipróbáltam, és beleszerettem!
A takarékos
Egy átlagos palacsinta amúgy sem tartozik a legdrágább fogások közé, de egy kis turpissággal még takarékosabbá tehetjük. Sima, sós palacsintatésztába töltött maradék hús, sonka, máj, esetleg zöldségkrém ötletes előétel, ha véletlenül a hónap végén kapnánk vendégsereget. Az ötvenes-hatvanas években pedig krumplis és káposztás palacsintán egy egész generáció nőtt fel – néha nekünk sem árt meg, sőt! Olcsóbb, mint a vizes, pépes felvágottak, és egy kis fokhagymás tejföllel, snidlinges-sajtos öntettel sokkal-sokkal finomabb is!
Így használd a római tálat! >>
húsos palacsinta
Feleségem, Faragó Márta 2008-ban a Kelet-Magyarország napilap és a www.szon.hu receptversenyén a tájjellegű ételek kategóriában 1. díjat kapott a fenti tájjellegű étel ...
húsos palacsinta
Egy kedves kollégám mesélt, hogy esküvőn volt, és nagyon tetszett neki az előétel, ami csirkemájjal töltött palacsintabatyu volt sajtszósszal.
Nekem nagyon megtetszett, mert a májat, ...
sós palacsinta
Imádom a káposztás tésztát. Nem, inkább a tésztás káposztát. Rengeteg-rengeteg káposztával, iszonyú sok borssal, és a lehetőségekhez képest kevés tésztával. Mert hát a ...
krumplis palacsinta
Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti ...
sós palacsinta
Törtük a fejünket, hogyan lehetne a család többi tagjának is kiadós ételt csinálni. Persze abból, ami a hűtőben található, mert boltba menni nem akartunk. Ez sikerült belőle. ...
A rovat korábbi cikkeit itt találod >>