5 kedvenc sós palacsintából

A sós palacsinta „ezerarcú" – mi most 5 kedvencet választottunk. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót, már csak egy jó palacsintasütőre és némi kreativitásra lesz szükségünk. Palacsintára fel!

A laktató

Bár itt a tavasz, és ilyenkor már könnyed fogásokra vágyunk, mindig előfordulhat, hogy az idő hűvösebbre fordul, vagy az embernek meg kell etetnie egy csapatnyi kamaszfiút. Ha palacsintát választunk, ilyenkor mindenképpen egy rakott, húsos verziót készítsünk – akár reggelire, akár egy későbbi étkezésre. Ha a tésztába ráadásul krumplit is reszelünk, garantált, hogy még a desszerttel sem kell foglalkoznunk!

9+6 tipp a tökéletes palacsintához >>

Reggeli sós palacsintatorony

A fiúk füvet nyírtak. Édespapa és jóuram nekiláttak a nem kis méretű pázsit megritkításának, kellett előtte egy kiadós reggeli. Nem mindig vagyok híve a 12 tojásos, kolbászos ...

Trencsényi palacsinta

Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék ...

Sós rakott palacsinta

Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem ...

A tavaszi

Háziasszony legyen a talpán, aki tavasszal meg bírja állni, hogy össze ne vásároljon mindenféle gyönyörű zöldséget a piacon, csak úgy, cél nélkül. Ha már megtörtént a „baj", lehet orvosolni! A rakott palacsinta tavaszias ízekkel is tökéletes és lenyűgöző – ha valaki figyelembe veszi a böjtöt, hús nélkül, ha pedig húsfanatikus, akkor valamilyen könnyebb hússal megbolondítva. A tavasz ajándékai, a spárga, spenót, új répa, snidling, újhagyma és medvehagyma nemcsak töltelékként hasznosíthatóak, de a palacsinta tésztájába keverve is lehet vele kísérletezni. Lényeg, hogy könnyed és tavaszias legyen a végeredmény!

Édes belgaságok" a legfinomabb gofrik >>

Trikolor palacsintatorony

A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad? Na, ezt a tornyot azért fogom ...

Snidlinges palacsinta

Wellington-bélszínhez készültek ezek a sós palacsinták. De önmagukban is finomak: egy kis tejföllel, reszelt sajttal, esetleg pirított bacon kockával felturbózva vacsorának sem ...

A magyaros

A magyar léleknek pörkölt kell – hússal, vagy anélkül. Húspártiaknak mindig örömet szerezhetünk a hortobágyi húsos palacsintával, főleg, mert ez az egyik olyan nemzeti kedvenc, amit lehetetlen házon kívül fogyasztani. Legalábbis, nekünk még soha nem sikerült étteremben igazán jó hortobágyit ennünk. A vegáknak sem kell lemondaniuk a palacsintás-pörköltes élvezetről, ők bármikor elmerülhetnek a bakonyi palacsinta által nyújtott örömökben!

Így készül a hortobágyi palacsinta >>

Hortobágyi húsos palacsinta 2.

Az édesanyámtól tanultam ennek az isteni finom ételnek az elkészítését. Lehet, hogy nem ez az igazi, hivatalos verziója, az viszont biztos, hogy eddig még mindig hatalmas sikert aratott. ...

Bakonyi húsos palacsinta

Nagyon szeretem a paprikás csirkét,  de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És ...

Gombás palacsinta

Nálunk meleg előételként szinte mindig készül ünnepi alkalmakkor, mert mindenki nagyon szereti, még az is, aki a gombáért egyébként nincs annyira odáig. Máskor meg dupla adagból ...

A különleges

Palacsinta mindenhol van, csak kicsit máshogy készül, mint nálunk! Ünnepekre vagy vendégvárásnál érdemes a szokásos palacsintát, mindenki kedvencét kicsit másképp tálalni. Az orosz blini vagy a belga waffel, alias gofri tökéletes előétel vagy főétel lehet – a feltétet pedig kedvünk és pénztárcánk szerint variálhatjuk. Az oroszok karácsonykor lazacos és kaviáros blinivel köszöntik az ünnepet, mi is megpróbálkozhatunk vele egy ünnepi alkalomra. A sós gofri tésztáját ízesíthetjük, de egy különleges sajtból készült kencével is bármikor feldobhatjuk.

5 szuper fasírt hétvégére >>

Burgonyás blini

A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják ...

Okonomiyaki - japán pizza

Nevezik japán pizzának, japán káposztás palacsintának is. Jelentése "amit szeretnél". Kombinálhatjuk húsokkal, tengeri herkentyűkkel, sajtokkal. Videó egy elkészítési módról itt ...

Gofri hússal

A napokban keresgéltem gofrirecepteket, hogy a télről maradt lekvárokat felhasználjuk. Találtam közöttük húsos, sós változatokat is. Így az eddig megszokottól eltérően a húsvéti ...

Raggmunk (Svéd palacsinta)

Véletlenül leltem rá böngészés közben erre a különleges receptre. Annyira megtetszett a bacon, kék áfonya lekvár, palacsinta hármas, hogy azonnal kipróbáltam, és beleszerettem!

A takarékos

Egy átlagos palacsinta amúgy sem tartozik a legdrágább fogások közé, de egy kis turpissággal még takarékosabbá tehetjük. Sima, sós palacsintatésztába töltött maradék hús, sonka, máj, esetleg zöldségkrém ötletes előétel, ha véletlenül a hónap végén kapnánk vendégsereget. Az ötvenes-hatvanas években pedig krumplis és káposztás palacsintán egy egész generáció nőtt fel – néha nekünk sem árt meg, sőt! Olcsóbb, mint a vizes, pépes felvágottak, és egy kis fokhagymás tejföllel, snidlinges-sajtos öntettel sokkal-sokkal finomabb is!

Így használd a római tálat! >>

Házisonkás palacsintabatyu

Feleségem, Faragó Márta 2008-ban a Kelet-Magyarország napilap és a www.szon.hu receptversenyén a tájjellegű ételek kategóriában 1. díjat kapott a fenti tájjellegű étel ...

Káposztás palacsinta

Imádom a káposztás tésztát. Nem, inkább a tésztás káposztát. Rengeteg-rengeteg káposztával, iszonyú sok borssal, és a lehetőségekhez képest kevés tésztával. Mert hát a ...

Krumplis palacsinta

Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti ...

Fűszervajas palacsinta

Törtük a fejünket, hogyan lehetne a család többi tagjának is kiadós ételt csinálni. Persze abból, ami a hűtőben található, mert boltba menni nem akartunk. Ez sikerült belőle. ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...