Igyekszünk nektek megkönnyíteni a hétköznapokat. Tudjuk, hogy fontos a gyorsaság, az egészség és nem utolsósorban az ára is a készülő ételeknek, hiszen nem egyszerű 3, 4, 5 vagy akár még több főre olyat főzni, ami a fönti kritériumoknak megfelel.
A következő sorokban ezért rendhagyó módon 5 olyan receptet válogattunk nektek az Egyből 5 rovatba, melyek garantáltan elkészíthetőek egy ezresből. Azt azért hozzá kell tenni, hogy alapvető élelmiszerek meglétét feltételezzük, melyekre nem kell költeni: liszt, élesztő, só, bors, paprika, cukor, 1-1 tojás biztosan mindig akad otthon.
Isteni tojásos, gombás, hagymás egytálétel, másik nevén gombafelfújt. Nem hizlal, de laktat, hétköznapokon tökéletesen megállja a helyét – és abszolút pénztárcakímélő. A hét indításához vagy hétvégi uzsonnának nem is kell több!
A diós kalácskoszorút reggelire, de akár vacsorára is választhatjuk – egyúttal készülünk a húsvéti sütés-főzésre is vele. A darált dió a lelke ennek a süteménynek, de ennél nagyobb költségekbe nem is kell vernünk magunkat. A frissen préselt narancslé tökéletesen illeszkedik a kalács ízéhez.
A májjal általában elég szélsőséges az emberek viszonya: imádják vagy abszolút elzárkóznak tőle, de semleges állásponttal még nem nagyon találkoztunk. A csirkemáj viszonylag spórolós, nem is kell belőle sok ehhez a recepthez – mégsem győzzük majd bezsebelni a kapott bókokat ezért a leveles tésztába tekert finomságért.
A vega rakott burgonya a húsevőknek is kedvére lesz! Hol vannak már azok az idők, amikor a vegetáriánusok étkezése kimerült a rántott sajttal és a sült krumplival? Változatos ételeikből érdemes átvenni párat, ez a rakott burgonya annyira ízletes a sok fűszertől, hogy biztosan nem marad utána hiányérzetünk.
A tarte flambée nagyon-nagyon közeli kapcsolatot ápol a mi kenyérlángosunkkal – a különbség talán a tészta vastagságában rejlik. A magyar konyha szerelmeseit mindenesetre mindenképpen lenyűgözhetjük egy ilyen finomsággal, keressünk hozzá jóféle kolozsvári szalonnát a piacon, ne restelljünk kóstolót kérni!