5 étel egy ezresből

Igyekszünk nektek megkönnyíteni a hétköznapokat. Tudjuk, hogy fontos a gyorsaság, az egészség és nem utolsósorban az ára is a készülő ételeknek, hiszen nem egyszerű 3, 4, 5 vagy akár még több főre olyat főzni, ami a fönti kritériumoknak megfelel.

A következő sorokban ezért rendhagyó módon 5 olyan receptet válogattunk nektek az Egyből 5 rovatba, melyek garantáltan elkészíthetőek egy ezresből. Azt azért hozzá kell tenni, hogy alapvető élelmiszerek meglétét feltételezzük, melyekre nem kell költeni: liszt, élesztő, só, bors, paprika, cukor, 1-1 tojás biztosan mindig akad otthon.

Itt a sonkaszezon! >>

Isteni tojásos, gombás, hagymás egytálétel, másik nevén gombafelfújt. Nem hizlal, de laktat, hétköznapokon tökéletesen megállja a helyét és abszolút pénztárcakímélő. A hét indításához vagy hétvégi uzsonnának nem is kell több!

Gombafelfújt ahogy mumuska készíti

A Nők Lapja Konyha egyik számában találtam rá, erre a receptre, mint fogyókúrás étel. Nem ez a tulajdonsága, hanem az egyszerűsége fogott meg benne, így elkészítettem. A nap bármely ...

A diós kalácskoszorút reggelire, de akár vacsorára is választhatjuk – egyúttal készülünk a húsvéti sütés-főzésre is vele. A darált dió a lelke ennek a süteménynek, de ennél nagyobb költségekbe nem is kell vernünk magunkat. A frissen préselt narancslé tökéletesen illeszkedik a kalács ízéhez.

Húsvéti diós kalácskoszorú

Elkezdtem a húsvéti próba sütést-főzést. Fontos számomra ez az ünnep, mert ilyenkor mindig együtt van a család. Egy régi újságból van az alapreceptje a tésztának. A tölteléket ...

A májjal általában elég szélsőséges az emberek viszonya: imádják vagy abszolút elzárkóznak tőle, de semleges állásponttal még nem nagyon találkoztunk. A csirkemáj viszonylag spórolós, nem is kell belőle sok ehhez a recepthez – mégsem győzzük majd bezsebelni a kapott bókokat ezért a leveles tésztába tekert finomságért.

Tejföl-kisokos >>

A vega rakott burgonya a húsevőknek is kedvére lesz! Hol vannak már azok az idők, amikor a vegetáriánusok étkezése kimerült a rántott sajttal és a sült krumplival? Változatos ételeikből érdemes átvenni párat, ez a rakott burgonya annyira ízletes a sok fűszertől, hogy biztosan nem marad utána hiányérzetünk.

Vega rakott burgonya

Ismét a keleti szakácskönyvből. "A vegetáriánus konyha egyik gyöngyszeme" - írta róla a szerző. A színe teljesen rabul ejtett. Az ízében sem csalódtam. Jól párosítható céklás ...

A tarte flambée nagyon-nagyon közeli kapcsolatot ápol a mi kenyérlángosunkkal – a különbség talán a tészta vastagságában rejlik. A magyar konyha szerelmeseit mindenesetre mindenképpen lenyűgözhetjük egy ilyen finomsággal, keressünk hozzá jóféle kolozsvári szalonnát a piacon, ne restelljünk kóstolót kérni!

Tarte flambée

A mi kenyérlángosunk nagyon közeli rokona, francia-német kiadásban. Csak annál jóval vékonyabb - valószínűleg ezért szeretem sokkal jobban. Nem kell vele sokat babrálni, és egy pohár ...

Az Egyből 5 rovat további cikkei >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...