4+1 maradékmentő vacsora

Kivételesen 4 étkezésre szól a heti vacsoramenünk húsvét hétfőn még mindenki az ünnepi ételek maradékát szemezgeti, a saláták, főtt tojás, sonkatengerből jó, ha kedden kiutat találunk majd.

Húsvéti tojáspástétom variációk

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé ...

Akkor viszont lazításul salátával folytatjuk a hetet és próbálunk visszailleszkedni a hétköznapok kerékvágásába. Kitartóan várjuk a tavaszt!

Kedd

Ha az ünnepről maradt egy kis csirke- vagy pulykahús valamelyik hidegtálból, azt egy salátához nyugodtan felhasználhatjuk. A húst egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a dióval, szórjuk meg rukkolával, fetával, ízesítsük főzés közben mézzel zöldségellenes családtagjaink is rájárnak majd!

5+1 tavaszcsalogató vacsora >>

Szerda

Legyen húsmentes a szerda este! Ismét a figyelmetekbe ajánljuk a kuszkuszt, ez is bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú köret ezúttal lecsósan, kaliforniai paprikával, paradicsompürével kínáljuk, meg persze hagymával és sok friss petrezselyemmel! De bármilyen, húsvétról megmaradt friss alapanyag megállja jelen esetben a helyét.

Lecsós egytál kuszkusszal

A párom mexikói babot kért ebédre, hát nekem annyira nem tetszett az ötlet, ezért lecseréltem a babot és a kukoricát paprikára és paradicsomra. :) A kuszkusz pedig nagy kedvencem, így az ...

Csütörtök

És akkor jöhet a tojásmentés! Ha a kelleténél több főtt tojás maradt a nyakunkon, a rakott krumplin kívül készíthetünk belőlük mondjuk négysajtos salátát – kevés zsenge tavaszi retekkel, hagymával isteni lesz. Ehetünk mellé valamilyen húst, de önmagában is tökéletes!

5+1 vacsora tél utolsó hetére >>

Négysajtos saláta

Húshoz köretnek készült, magában is finom fokhagymás pirítóssal. Ha sok maradék sajt felhalmozódik, egyik formája a felhasználásnak. Másik kedvencünk: egy edényben összeolvasztom a ...

Péntek

A kreativitásra péntek este már nem feltétlenül futja az erőnkből a club szendvics nem igényel nagy energiákat, mégsem a megszokott szendvicsünkön nyammogunk. Használjunk fel mindent, ami még esetleg a húsvétról megmaradt és elképzelhető ebbe a szendvicsbe!

Fűszeres club szendvics

Igazi amerikai klasszikus. Legelső club szendvicsemet Debrecenben ettem egy totál amerikai stílusú helyen. Irtó finom volt. Sokszor látni főtt tojással készítve, én még sosem találkoztam ...

További pikk-pakk vacsorákért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora korábbi cikkeit pedig itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...