4 tipp a tuti melegszendvicshez

Melegszendvicset mindenkinek! Annyi variáció létezik még a szalámis-vajas kenyereken túl! Feszegessük kicsit a határokat, próbáljunk ki új módszereket, recepteket, párosításokat!

A melegszendvics feltalálása valószínűleg a hidegen készített testvéréhez köthető, de legalábbis nem sokkal utána jöhettek rá a leleményes éhenkórászok a 18. század Angliájában, hogy a megpirított kenyérszeletek és a bennük lapuló finom hozzávalók talán még tökéletesebb elegyet alkotnak, ha némi hőkezelés után fogyasztjuk őket. A szokásos, sonkás-vajas-sajtos kombináción túl is van élet, erre mutatunk most pár inspirációt.

7 sós krém reggelire >>

  • A tonhalat nagyon sokan szeretik, nehéz is jó minőségű konzervet vásárolni, a nem növényi olajban, hanem saját levében eltett termékek ugyanis akár kétszeresébe is kerülhetnek egy átlagos változatnak. A fóliába csomagolt, tízdekás szeletekről nem is beszélve, ezek úgy ezer forintot kóstálnak. Ha néha mégis megengedjük magunknak ezt a fajta élvezetet, akkor ne adjuk alább és próbáljuk ki kenyérre sütve is.

Halsalátás melegszendvics

Erről a melegszendvicsről már annyit hallottam, kifúrta az oldalam a kíváncsiság. A szendvics boltban(!), amit készítettek valakinek, aki előttem állt sorban, nekem nem volt szimpatikus. ...

Tükörtojásos szendvics

Egyik reggel kevés kenyérből és tojásból kellett kiadós reggelit készítenem, így ezt találtam ki. Azóta csak így készítem a tükörtojást, mert két szelettel még a párom is jól ...

  • Igazi ínyencnek érezhetjük magunkat a valódi camembertsajt és reszelt alma párosításától, még inkább, ha némi diót is szórunk a tetejére. Ez a recept szakít minden beidegződéssel, amit eddig melegszendvicsnek hittél egészen új dimenziókat nyit meg a pirított szendvicsek világában.
  • Süthetünk tükörtojást serpenyőben, ha arra vágyunk: vegyünk annyi kenyeret, ahány tojást kívánunk, vajazzuk meg mindkét felüket és közepes lángon pirítsuk meg őket egy cseppet. A tükörtojást egyébként ketté is vághatjuk a toastkenyerek tetején, így rácsurgathatjuk a kész kenyerekre a tojássárgáját ezért mindenképpen jó, ha kissé folyósra hagyjuk a sütés során.
  • Az elzászi szendvics még tipikus téli életerő, de egy savanyú káposztás, szalonnás, vöröshagymás bagett talán áprilisban is jól esik tekintve, hogy a tavasz idén az eredetileg megbeszélttel szemben másfél hónapot késik.

Bundázd a kenyeret! >>

Tipp:A melegszendvics maradékmentés címén is bevethető, sőt szikkadt pékáruból talán még jobban is sikerült a végeredmény – az amúgy már kidobásra ítélt gabonamaradványok tökéletesen alkalmasak sütésre. Nem baj, ha nincsen külön szerkezetünk a művelethez – sütőben is elkészíthető a melegszendvics!

További melegszendvicsek között itt tudsz válogatni >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkei között pedig rengeteg érdekes cikk között böngészhetsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...