3 vegának való vidék

Közeledik a nyár, egyre többet utazunk – képzeletben – messzi vidékekre, és kóstolunk bele a helyi, vegetáriánus finomságokba. Mit szólnál egy kis nyaralás előtti, világ körüli ízutazáshoz?

Indiai ízmámor

Ha lehet azt mondani, hogy egy étkezésnek – sőt életmódnak – van szülőhelye, akkor vegetáriánus szempontból nézve ez csakis India lehet! Az indiai ételek egzotikus, pikáns fűszerezésüknek köszönhetően sokunknak kedvencei, ráadásul igazán laktató és egészséges fogások is!

Indiai receptjeinket itt találod >>

Mediterrán Európa

Ahol ennyiféle friss zöldség terem, ott egy vega sem maradhat éhen! A Földközi-tenger európai vidéke Portugáliától Törökországig igazán gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, így nem csoda, hogy az itáliai tésztacsodákat, a rafinált francia különlegességeket, a markáns spanyol falatokat vagy a semmihez sem fogható török ételremekeket is mind-mind ropogós salátákkal kínálják!

Torta Pasqualina

Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem ...

Quiche aux Champignos

Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz ...

Spenótos quasedilla

Hétvégékre, reggelire - ha a tojás minden változatát kipróbáltuk már... De salátával, párolt zöldségekkel akár könnyű ebéd vagy gyors vacsora is lehet.

Arab világkonyha

Az arab országok gasztronómiájáról első hallásra talán nem a húsmentes ételek jutnak eszedbe. De! Az arab konyha remekei között a vegetáriánusok is megtalálják a fogukra és kedvükre valót. A Földközi-tenger afrikai partvidékén Marokkótól kezdve érdemes elkezdeni az ízutazást, és a közel-keleti tájakon befejezni a kóstolgatást! Hogy mi vár rád az arab éttermekben? Joghurtos fogások, sajtok, saláták és pazar kenyerek!

5 tapasztalat kezdő vegáknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...