Közeledik a nyár, egyre többet utazunk – képzeletben – messzi vidékekre, és kóstolunk bele a helyi, vegetáriánus finomságokba. Mit szólnál egy kis nyaralás előtti, világ körüli ízutazáshoz?
Fehérbabos-gombás falafel mentás szósszal
Falafelre vágytam, nem kicsit, nagyon! Bementem a boltba, de egy darab csicseriborsót nem találtam. Se szárítottat, se konzervet. Elgondolkodtam, hogy miből lehetne valami hasonlót ...
Indiai ízmámor
Ha lehet azt mondani, hogy egy étkezésnek – sőt életmódnak – van szülőhelye, akkor vegetáriánus szempontból nézve ez csakis India lehet! Az indiai ételek egzotikus, pikáns fűszerezésüknek köszönhetően sokunknak kedvencei, ráadásul igazán laktató és egészséges fogások is!
Indiai receptjeinket itt találod >>
Indiai ihletésű feketelencse-főzelék
Tipp: Tálaláskor díszítsük a főzeléket natúr joghurttal, és ha csípjük a csípőset, akkor néhány szelet chilivel. Laktató étel a sárgarépafasírttal fogyasztva, de mint ...
Mediterrán Európa
Ahol ennyiféle friss zöldség terem, ott egy vega sem maradhat éhen! A Földközi-tenger európai vidéke Portugáliától Törökországig igazán gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, így nem csoda, hogy az itáliai tésztacsodákat, a rafinált francia különlegességeket, a markáns spanyol falatokat vagy a semmihez sem fogható török ételremekeket is mind-mind ropogós salátákkal kínálják!
Torta Pasqualina
Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem ...
Quiche aux Champignos
Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz ...
Spenótos quasedilla
Hétvégékre, reggelire - ha a tojás minden változatát kipróbáltuk már... De salátával, párolt zöldségekkel akár könnyű ebéd vagy gyors vacsora is lehet.
Arab világkonyha
Az arab országok gasztronómiájáról első hallásra talán nem a húsmentes ételek jutnak eszedbe. De! Az arab konyha remekei között a vegetáriánusok is megtalálják a fogukra és kedvükre valót. A Földközi-tenger afrikai partvidékén Marokkótól kezdve érdemes elkezdeni az ízutazást, és a közel-keleti tájakon befejezni a kóstolgatást! Hogy mi vár rád az arab éttermekben? Joghurtos fogások, sajtok, saláták és pazar kenyerek!
Shakshuka ahogy eztettem készíti
Csípős, római köményes paradicsomszósz buggyantott tojással, gyakran valami sós sajttal - tipikus reggeli étel Tunéziában, Marokkóban, Líbiában és Algériában. Pitával adják, hogy ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!