3 trükk, amivel legyőzheted a macskajajt!

A kutyaharapást szőrével nem a megfelelő módszer, ha szeretnéd magadat kúrálni. Ha másnapos vagy, inkább igyál sok folyadékot, pótold a vitaminokat, de italozás előtt is legyél körültekintő!

Mentás limonádé

Ebben az első, májusi nagy melegben nagyon jól esett meginni egy pohár hideg limonádét. Szerintem nyáron a strandra is velünk fog tartani a hűtőtáskában.

Igyál vizet!

Ha reggel másnaposan további szesszel bombázod a szervezetedet, többet ártasz magadnak, mint gondolnád! Ráadásul egyáltalán nem használ a fejfájás és a gyomorfájás ellen sem, ha ott folytatod ébredés után, ahol este abbahagytad. Megelőzheted a macskajajt, ha minden pohár szeszes ital után iszol egy pohár ásványvizet, és persze emellett is tartod a mértéket. Fontos, hogy elegendő szeszmentes folyadékot fogyassz már italozás előtt is, hiszen az alkohol kiszárítja a szervezetedet!

A másnap reggeli fejfájás és rosszullét szinte azonnal elmúlik, ha egy nagy pohár hideg vízhez egy csipet sót teszel és belefacsarsz egy citromot. Keverd össze alaposan a „sós limonádét”, majd kortyolgasd el. Ne hajtsd le egyszerre, mert úgy csak fokozod az émelygést, de ha lassan iszod, megnyugtatja a gyomrod és megszünteti a kiszáradást. A frissen facsart gyümölcslevek, gyógyteák, „hagyományos” limonádé remekül oltja a szomjadat és dehidratálja a szervezetedet. A feketekávé azonban, a közhiedelemmel ellentétben, nem jó macskajajra.

Koccints James Bonddal! >>

NoSalty-tipp: Másnaposság ellen készíts gyógyteát! Önts le egy-egy teáskanál rozmaringot és citromfüvet 3 dl forró vízzel, majd hagyd állni 10 percig. Még melegen, lassan idd meg, ne hajtsd fel azonnal! Fokozhatod a gyomornyugtató és fájdalomcsillapító hatást, ha kevés gyömbért reszelsz bele és egy citrom levével ízesíted.

Aludj, merülj el a kádban, és utána mozogj!

A lüktető, hasogató fejfájást orvosolhatod sok-sok alvással is! Ha azonban már alaposan kipihented magadat, ugorj ki az ágyból, és mozogj kicsit a friss levegőn. Sétálj, végezz néhány tornagyakorlatot, jógázz egy kicsit, de a súlyzózást vagy a maratoni futást hagyd máskorra.

Legyél még egészségesebb! >>

NoSalty-tipp: Párologtass borsmentaolajjal vagy levendulaolajjal! Az illóolajok fantasztikus illata nemcsak a fájdalmakat, émelygést szünteti meg, hanem megnyugtat és fel is frissít.

Készíts természetes arclemosót száraz bőrre! >>

Egy levendulás, borsmentás vagy más kedvenc illóolajaddal készített, forró fürdő is segíthet, ha másnapos vagy. A kádban pihenve elmúlik a hányingered, megszűnik a fejfájás és a gyomorégés, helyreáll a vérkeringésed. Utána vegyél hideg-meleg váltózuhanyt, minden porcikád felpezsdül majd tőle.

Pótold a tápanyagokat!

A rémes macskajaj ellen sokat tehetsz, ha tartalmas ételeket és italokat fogyasztasz aznap. Egy ízletes zöldségleves, egy laktató omlett, egy könnyű saláta vagy egy édes gyümölcsmix pedig segít helyreállítani az alkohol okozta károkat a gyomrodban. Sőt vitaminokkal és ásványi anyagokkal is felturbózza megkínzott szervezetedet.

Erdei gombás omlett

Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...

Ha inkább be sem engednéd a macskát jajgatni, már buli előtt is figyelj oda a táplálkozásodra. Például a lazacos, olívaolajos fogások lassítják az alkohol felszívódását. A party alatt pedig ne csak ásványvízzel csökkentsd a szesz káros hatásait, hanem falatozz is, válassz enyhén sós rágcsálnivalókat, ropit, perecet, mogyorót!

Amíg nem áll helyre a gyomrod békéje, inkább a nyers kosztot válaszd, minden, ami kalciumot, magnéziumot, vasat és foszfort tartalmaz, segít a szervezeted méregtelenítésében. Tej, tejtermékek, banán, savanyú káposzta, spenót, sóska, brokkoli, olajos magvak – ezek mind jó barátaid lehetnek!

Természetes megoldások rossz leheletre >>

Savanyú májas leves

Párom családjában disznóöléskor elmaradhatatlan, egytálételnek is nevezhető leves. Délre mindig elkészül, kenyérrel tálaljuk.  Én most készítettem el először, s bár nagyon ...

Csillagjegy-menü Skorpióknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...