3 szuper tojáskrém reggelire!

A húsvét még odébb van, de gyakorolni azért már lehet. Válaszd ki a kedvencedet a 3 szuper tojáskrémből!

A blogon szoktam nektek mondani, hogy nagy ünnep előtt, ha újdonsággal akarjuk meglepni a családot, barátokat, akkor érdemes előre elkészíteni, nehogy a terített asztalnál érjen minket túl nagy meglepetés. Mondani persze könnyű, én is ritkán teszek eleget ennek az amúgy józan ötletnek, hiszen ha hetekkel karácsony előtt elkészítem az ünnepi fogást, akkor először is, duplán kell kifizetnem az árát, másodszor is meg lelövöm a poént. Köztes megoldás lehet a családi próbakaját feletetni barátokkal/ lelkes kollégákkal, illetve, ha olcsó és gyors változást tervezünk, akkor aztán lehet gyakorolni orrba-szájba.

A tojáskrémek receptjeit itt találod

Nem ringatom magamat olyan illúziókban persze, hogy a tojáskrém egy borzasztó bonyolult műfaj, amit most én fogok megtanítani pár száz háziasszonynak, foglalkozni mégis érdemes vele, még akkor is, ha a farsangot is csak temetni készülünk, és a húsvét még jó negyven nappal odébb van. Egyébként még alkalom sem kell hozzá, legyen elég indoknak annyi, hogy addig sem a bolti felvágottat esszük. A tojáskrém amúgy egy érdekes műfaj - a világ legtöbb helyén nagyon hasonló jellegű a dolog. Eltérések persze vannak, de míg egy krumplisalátánál bekötött szemmel is viszonylag egyszerűen meg tudjuk mondani, hogy egy német, egy olasz vagy éppen egy amerikai ősverziót kóstolunk, addig a tojáskrém jellegében hasonló mindenhol, ahol eddig szerencsém volt hozzá.

A tojáskrémek receptjét itt találod

A legnagyobb különbség, hogy az, amit mi tojáskrémnek hívunk, az Németországban vagy Amerikában tojássaláta néven fut. Hogy mindkettő darabosra vágott főtt tojás, majonéz, mustár, és még pár titkos hozzávaló keverékéből áll, az teljesen mellékes. Én most mégis megpróbálkoztam három különböző verzióval. Egy klasszikus, egy szép, zöld, spenótos, meg egy arab fűszerekkel feldobott krém. Én nem mondom meg, melyik volt a kedvencem, de ha ti mindháromnak nekiálltok, akkor szeretettel várom a kritikát és a szavazásokat.

A dekorációért köszönet a Butlersnek

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...