Aki már járt Görögországban, és megkóstolta az igazi görög ételeket, hazatérve biztos, hogy megpróbálta reprodukálni azt, amelyik a legjobban ízlett. Nagy feladat, hiszen ételeik csupa friss alapanyagokból és fűszerekből készülnek. A görög konyha egyszerűen egészséges és finom, mivel a legjobb alapanyagokat használják: ízletes olívabogyók, friss zöldségek és gyümölcsök, frissen fogott halak, jó minőségű marha- és bárányhúsok a legjobb helyi olívaolajon sütve. Sokféle fűszereket használnak, és ízek százait produkálják.
Tartsd fejben, hogy már az ógörögök számára is az ízek harmóniája volt a legfontosabb: tradicionális ételeik könnyen és gyorsan elkészíthetőek, amikhez a recepteket most mi adjuk, a cél pedig nem a mennyiség, hanem a kiváló minőség!
-
1.
Görög tepsis burgonya
-
2.
Gyros otthonról
-
3.
Görög halsaláta
-
4.
Hideg görög gyümölcsleves tejszínnel
-
5.
Loukoumades
-
6.
Briam Jamie Oliver-től
-
7.
Fitoura
-
8.
Citromszósz OliEva konyhájából
-
9.
Görög spenótpite
-
10.
Görög lencseleves
-
11.
Görög olívabogyós kenyér
-
12.
Tzatziki - görög uborkamártogatós
-
13.
Gyuvetsaki
-
14.
Görög tejszínes-citromos csirke
-
15.
Dobált krumpli
-
16.
Skordalia
-
17.
Striftopita
-
18.
Csőben sült padlizsán cukkinival
-
19.
Görög csirke paradicsomszószban
-
20.
Kuszkusszal töltött sült paprika
-
21.
Tyrokafteri
-
22.
Zöldfűszeres kefirsajt olívaolajban
-
23.
Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon