2 hűsítő nyári tortát készítettünk nektek, és nem tudnánk választani, melyik jobb

Egy hűtős és egy mélyhűtött csoda, melyek egy dologban hasonlítanak egymásra: mindkettő garantáltan üdítően hat rád egy szép nyári napon!

Teljesen őrült az időjárás ezen a nyáron, egyik nap negyven fok van, másik nap esik, és borult az idő. Mindkét esetben van megoldás, hogy jobb kedvre derülj! Hőségben a jeges Piña Colada tortát, szomorú esőben a joghurtos sajttortát ajánljuk!

Joghurtos-erdeigyümiölcsös torta - recept itt!

Nem csak a hőfokváltozások váratlanok, a piacon vagy a boltban kapható gyümölcsök összetétele is. Most már nem kell várnunk őszig a bogyós gyümölcsökre, a télieket nyáron is ugyanúgy megkaphatjuk. És most mondom a legfurábbat: néha ki lehet fogni olyat, hogy tényleg pár száz forintért dobják utánad a 100-200 grammos bogyódobozokat! Ezt kihasználva készítettem el ezt a könnyed nyári desszertet, melynek csak a kinézete sajttortás.

Ez az erdei gyümölcsös joghurttortát nem kell sütni - recept itt!

Joghurttorta a legjavából!

A torta alapja a mindenkori sajttortaalap, mínusz cukor, hiszen a zabkeksz már éppen elég édes, minek ezt fokozni. A krémbe került a bogyós gyümölcsökkel turmixolt, valamint egy kis zselatinporral ellátott görög joghurt, és egy csepp tejszínhab a krémességért. Az édességét kevés mézzel, a savanykásságát egy fél citrom levével, a fanyarságát a citrom belereszelt héjával állítottam be. Ugye, milyen jól hangzik? A krém tetejére az idei eperlekváromból, rebarbarából, és bogyós gyümikből összefőzött, sűrített gyümölcskocsonya került. Végül friss bogyócskákkal díszítettem. Ezt a full nyári joghurtos gyümölcstortát azonnal le kell másolnotok, csak bírjátok ki, ameddig megdermed!

Piña Colada jégbehűtött édesség - recept itt!

Piña Colada jégdesszert

Ez már egy régebbi receptem, de elő kellett szednem, mert beütött tiszta erőből a nyár. Ilyenkor mindig eljön a pillanat, amikor bekúszik a gondolataimba, és azonnal el kell készítenem. Erről a tortacsodáról csak annyit, hogy a legelső példányt a kollégáim kóstolták, akik azóta is párás szemmel emlegetik, és nyaranta sűrűn érdeklődnek, mikor viszem a következőt. Ez valójában egy nyuszikoktél fagyasztott változata, de ha rumot teszünk bele, felnőtt partikra is belibbenhetünk vele!

Mikor készítsd ezeket még?

  • Hideg vagy meleg van-e, az nem számít, nyáron minden időben mosolyt csalaz arcokra egy jól behűtött torta.
  • A nyári szülinaposokra mindig kevesebb figyelem jut, mert a család szétszéled, nyaral, nem ér rá. Most legtöbben itthon vagyunk, vagyis mehet a nagyszabású tortakészítés!
  • Bár nincs kifejezett karantén, de azért még vigyázunk magunkra. Ha az óvintézkedések miatt elmarad a kedvenc koncerted vagy bulid, amire már egy éve vártál, fojtsd a bánatod egy ilyen hűvös-édes desszertbe!
  • Fagyi helyett házi süti, ez is egy nagyszerű megoldás. Száz százalékosan jobban jársz vele, mint egy telecukrozott termékkel.
  • Néhány mozi már megnyitotta kapuit, de inkább maradj otthon, vegyél egy jegyet otthoni filmletöltésre, így támogathatod a kedvenc mozid, és popcorn helyett falatozhatod a legjobb hűsítő desszerted. Próbáld bármelyiket, örömkönnyekre fakadsz!

Ezek is érdekelhetnek még:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek