Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Vágd félbe a paradicsomokat
Az utóbbi időben az egyik ilyen trükk, ami talán a legsikeresebb is, a koktélparadicsomok egyszerre való félbevágása. Írtunk is róla, de erre a listára is mindenképp fel kellett kerülnie.
Tegyük a paradicsomokat egy tányérra, fedjük le egy másikkal, majd egy éles késsel futtassuk végig a pengét a tányérok között. Voilá!
Így szervírozd a fagylaltot
Ha legközelebb te szolgálod fel a fagylaltot a családnak, mártsd a fagyis dobozt 15-30 másodpercre egy tál forró vízbe, vedd le a tetejét, fordítsd rá egy tányérra, majd szeleteld fel a finomságot szintén forró vízbe mártott késsel.
Forró kést a sütiknek!
Engedj forró vizet a késre, töröld meg, majd szeletelheted is a sütiket és tortákat. Ha sok szeletre lesz szükség, ismételd meg a forróvizes öblítést.
Sokan egy bonyolult dologként tekintenek a sajttortára, pedig hihetetlen gyorsan megvan, és ha egyszer-kétszer elkészítjük, nulla a rizikófaktor.
Volt hét, mikor ezt a tortát háromszor ...
Nyisd a befőtteket sörnyitóval
Ha nincs otthon befőttesüveg nyitód, és késsel nyúlnál a fedő alá, ne tedd. Nem tesz jót a késeknek. Inkább fogj egy sörnyitót, nyúlj alá azzal, és ha már hallod azt a kis szisszenő hangot – amikor az üveg levegőt kap – már csavarhatod is le a kupakot.
Spájzolj be a tésztából
Ha legközelebb aprósüteményeket vagy kekszet sütsz, gyúrj dupla adag tésztát - ha már úgyis piszkolsz a konyhában, nem mindegy? A másodig adagból készíts golyócskákat, tedd őket zacskóba, majd fagyaszd le – a következő alkalomkor mindössze 10 perc alatt frissen sült kekszeket varázsolhatsz belőlük.
Minitaco egyszerűen
Ha van a birtokodban muffinsütő-forma, ne csak az egyik oldalát használd! Fordítsd fel a tepsit, és a másik oldalán készíts tortillát vagy minitacot!
Kenyeret a cukorba
Szeretnéd, hogy a barnacukor megőrizze frissességét? Dobj egy szelet kenyeret a cukortartóba, és nem lesz többször gondod a nedvességét vesztő cukorral.
Fagyaszd le a levest
Sok receptnél jól jön egy kevés alaplé felhasználása. Na igen, de nincs mindig kéznél...maximum egy-két leveskocka. Ezek helyett használjuk inkább a saját verziót – ha megmarad a vasárnapi húslevesből, a levét öntsük jégkockatartóba, majd tegyük egy jól záródó műanyag tasakba, és ha újra szükségünk lesz rá, csak le kell kapnunk a jégről.
Éljen a papírtölcsér
Nincs otthon akkora tölcsér, amekkora éppen kellene? Tekerj össze egy papírlapot, és azt állítsd az adott üvegbe.
Tedd a bort is jégre!
Ha megmarad egy kis bor az üveg alján, amit már senki nem inna meg a napokban, öntsd át egy lezárható tasakba, és mehet is a mélyhűtőbe. Szuperül fog jönni, ha rizottót vagy más boros ételt készítesz a későbbiekben.
Vizet a guacamoléra
Ha nem eszed meg azon nyomban a guacamolét, hajlamos megbarnulni. Hogy ezt elkerüld, tedd egy üvegbe, és önts egy kevés vizet a tetejére. Ha pedig újra ennél belőle, csak öntsd le róla.
Fűszeres csirkeszárnyakat sütöttem, és mártogatósnak ezt készítettem, ha már úgyis felnyitottam egy kókusztejet más ételhez, ahol nem fogyott el mind. Hihetetlenül finom, lágy lett ...
A guacamole egy avokádóból készült mexikói (azték) mártogatós (dip), s hogy mi is ismerjük, a spanyol conquistadoroknak köszönhető. Titka a tökéletesen érett avokádóban van.
Pirított kenyérrel, tortillával vagy különböző zöldségekkel mártogatva. Sajnos nekem nem volt itthon friss korianderzöld, ezért ízesítettem petrezselyemmel, de így is isteni volt.
Ne pucold a mangót
Vágd félbe, majd egy késsel vágj bele a húsába keresztbe, majd hosszába, végül fordítsd ki. Fogyaszthatod is!
Gluténmentes zsemlemorzsa
Ha szeretnél megbizonyosodni róla, hogy gluténmentes zsemlemorzsát eszel, készítsd inkább te magad. Dobd be a darálni kívánt alapanyagokat a robotgépbe, és kész is. Sőt, ezt még kedvedre ízesítheted is!
Forró csoki gazdagon
Ha igazán finom és jó csokis italra vágysz, de semmi időd arra, hogy nekiállj csokit reszelgetni, melegíts meg egy bögre tejet, majd dobj bele egy-két bonbont.
Tojás szobahőmérsékleten
Ha a recept felénél kiderülne, hogy szobahőmérsékletű tojásokra lesz szükséged, de a tojást sajnos nem vetted ki idejében a hűtőből, ne aggódj, inkább tedd őket egy tál forró vízbe 5-10 percre.
Készíts majonézt 30 másodperc alatt
Dobj egy tojást és egy csésze olajat egy edénybe, majd kapcsold be a botmixert, mozgasd fel-le, és ha már elérte a megfelelő állagot, fogyaszthatod is.
Kukoricázz!
Bár már nincs szezonja, de jó lesz észben tartani a leggyorsabb és legpraktikusabb módszert a kukorica leszemezgetésére:
fogj egy kuglófsütőt, állítsd a kukoricát a sütő közepén lévő lyukba, majd vágd körbe késsel a csutkát.
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...