17 fehérjedús mozzarellasaláta

Zöldségek+mozzarella+zamatos olívaolaj+fűszerek - kész is a teljes értékű, egészséges saláta, vacsorára, de akár ebédre is. Én imádom.

A minap volt egy olasz páciensem, aki csak szomorúan a fejét rázta, mikor arról beszéltünk, hogy pl. eszik-e mozzarellát. Mondta, hogy otthon igen, itt sajnos nem, mert meg sem közelíti. Ezt el tudom fogadni, hiszen az eredeti Mozzarella di Bufala Campana sajt bivalytejből készül, bár természetesen már Olaszországban is állítanak elő tehéntejből készülő mozzarellasajtot, amit megkülönböztetésképpen Mozzarella di Fior Di Latte-nek hívnak.

Itthon is kapható mindkét változat, bár az eredeti, bivalytejből készülőt termékek ára jóval magasabb a tehéntejből készülőknél. Én ez utóbbit is nagyon szeretem, különleges állagának, sokféle fűszerezéshez jól illeszkedő ízének köszönhetően kiváló a salátákba.

A mozzarella sajt magas, teljes értékű fehérje- és kalciumtartalmú alapanyag, kiváló fehérjeforrás a húsmentes napokon. Tavasszal, nyár elején, amikor a könnyebb, egyszerűbb ételeket kívánom, nagyon gyakran eszem mozzarellasajttal készített salátát. Kiválogattam receptjeink közül 17 változatos mozzarellasaláta-receptet, én tegnap a negyediket ebédeltem - paradicsom helyett olívabogyóval. Készítsétek el ti is valamelyiket a héten!

Olvasd el!

Top 15 klassz torta cukor nélkül

  1. 1.

    Mozzarellás paradicsomsaláta Anditól

  2. 2.

    Mángoldos saláta

  3. 3.

    Cukkinisaláta Évi nénitől

  4. 4.

    Mozzarellás bulgursaláta

  5. 5.

    Mozzarellás-tonhalas saláta

  6. 6.

    Mozarellás-feta sajtos jégsaláta

  7. 7.

    Avokádós-mozzarellás saláta

  8. 8.

    Madársaláta

  9. 9.

    Narancsos mozzarella-saláta

  10. 10.

    Insalata caprese

  11. 11.

    Capri saláta másképpen

  12. 12.

    Mozzarella pármai sonka köntösben

  13. 13.

    Articsókás-padlizsános meleg saláta

  14. 14.

    Pesztós-zöldséges csirkesaláta

  15. 15.

    Köményes-újhagymás paradicsomos saláta

  16. 16.

    Avokádós csirkesaláta

  17. 17.

    Mozzarellás-körtés saláta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...