17 fehérjedús mozzarellasaláta

Zöldségek+mozzarella+zamatos olívaolaj+fűszerek - kész is a teljes értékű, egészséges saláta, vacsorára, de akár ebédre is. Én imádom.

A minap volt egy olasz páciensem, aki csak szomorúan a fejét rázta, mikor arról beszéltünk, hogy pl. eszik-e mozzarellát. Mondta, hogy otthon igen, itt sajnos nem, mert meg sem közelíti. Ezt el tudom fogadni, hiszen az eredeti Mozzarella di Bufala Campana sajt bivalytejből készül, bár természetesen már Olaszországban is állítanak elő tehéntejből készülő mozzarellasajtot, amit megkülönböztetésképpen Mozzarella di Fior Di Latte-nek hívnak.

Itthon is kapható mindkét változat, bár az eredeti, bivalytejből készülőt termékek ára jóval magasabb a tehéntejből készülőknél. Én ez utóbbit is nagyon szeretem, különleges állagának, sokféle fűszerezéshez jól illeszkedő ízének köszönhetően kiváló a salátákba.

A mozzarella sajt magas, teljes értékű fehérje- és kalciumtartalmú alapanyag, kiváló fehérjeforrás a húsmentes napokon. Tavasszal, nyár elején, amikor a könnyebb, egyszerűbb ételeket kívánom, nagyon gyakran eszem mozzarellasajttal készített salátát. Kiválogattam receptjeink közül 17 változatos mozzarellasaláta-receptet, én tegnap a negyediket ebédeltem - paradicsom helyett olívabogyóval. Készítsétek el ti is valamelyiket a héten!

Olvasd el!

Top 15 klassz torta cukor nélkül

  1. 1.

    Mozzarellás paradicsomsaláta Anditól

  2. 2.

    Mángoldos saláta

  3. 3.

    Cukkinisaláta Évi nénitől

  4. 4.

    Mozzarellás bulgursaláta

  5. 5.

    Mozzarellás-tonhalas saláta

  6. 6.

    Mozarellás-feta sajtos jégsaláta

  7. 7.

    Avokádós-mozzarellás saláta

  8. 8.

    Madársaláta

  9. 9.

    Narancsos mozzarella-saláta

  10. 10.

    Insalata caprese

  11. 11.

    Capri saláta másképpen

  12. 12.

    Mozzarella pármai sonka köntösben

  13. 13.

    Articsókás-padlizsános meleg saláta

  14. 14.

    Pesztós-zöldséges csirkesaláta

  15. 15.

    Köményes-újhagymás paradicsomos saláta

  16. 16.

    Avokádós csirkesaláta

  17. 17.

    Mozzarellás-körtés saláta

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...