15 fantasztikus gránátalmarecept

Elképesztő forma, szín, karakteres íz, vitaminok és antioxidánsok - ez mind a gránátalma. Próbáld ki, ha eddig még nem kóstoltad!

Általában le vagyok nyűgözve a természet gyümölcs formájában nyújtott ajándékaiért, de a félbevágott gránátalma felett órákig tudok mélázni, hogy vajon hogy sikerül ezt a csodálatos színű, fura szerkezetű, vitaminokban, antioxidánsokban (flavonoidokban) gazdag termést létrehoznia.

A vastag, keményebb héj alatt találhatóak a gyümölcshússal körülvett magok. Mivel a magok kicsik és nem túl kemények, el lehet őket bátran fogyasztani. Én annak idején a kisebbik fiamnak préseltem ki a gyümölcs nedvét, egészen elképesztően intenzív ízű ital lett belőle, mondjuk nem kevés munka árán.

Olvastad már?

Gránátalma magok kinyerése

Felhasználhatjuk húsételek mellé mártásként, ízesíthetjük, díszíthetjük velük salátáinkat, krémeinket, süteményeinket. Ehetjük nyersen is kanállal, arra azért ügyeljünk, hogy ezt ne a legdrágább alkalmi kosztümünkben tegyük.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 15 db ihletadó gránátalmareceptet, próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Rozmaringos-körtés-gránátalmás csirke

  2. 2.

    Bazargan - csirkés bulgur gránátalmával

  3. 3.

    Gránátalmás madársaláta bazsalikomos öntettel

  4. 4.

    Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal

  5. 5.

    Tüzes gránátalma chutney

  6. 6.

    Mézes-gránatalmás csirkecomb

  7. 7.

    Fűszeres rizs gránátalmával

  8. 8.

    Márványsajtos avokádókrém gránátalmával

  9. 9.

    Gránátalmás édes kuszkusz

  10. 10.

    Gránátalmás gyümölcsrizs

  11. 11.

    Rukkolás spenótsaláta

  12. 12.

    Gránátalmás túrókocka

  13. 13.

    Édeskömény saláta gorgonzolával és dióval

  14. 14.

    Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval

  15. 15.

    Gránátalmás curd

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...