Halálraítélt bűnözők utolsó vacsorái

Európában szokás volt, hogy a halálra ítélt bűnözők kiválaszthatták utolsó vacsorájukat, szimbolikusan kegyelmet kérve kivégzőjüktől.

Függetlenül attól, hogy kinek-mi a véleménye a halálbüntetésről, most bemutatjuk néhány halálraítélt utolsó kívánságát Hargreaves képein keresztül. Ezek az ételek bármennyire étvágygerjesztőek, egyben gyomorfogatóak és morbidak is. Henry Hargreaves egy olyan fotósorozattal állt elő, amely az ételeken keresztül gondolkodtat el életről és halálról.

Az Indulgd.com-nak adott interjújában mesélt magáról, munkájáról, és arról, mégis mi inspirálta a sorozat elkészítésére.Henry autodidakta módon tanulta ki a szakmát. Jelenleg Brooklynban él, de eredetileg új-zélandi származású. Munkái során négy fő témát érint: ételek, színek, gyerekkori emlékek és mellek!

Az alapötletet az adta, amikor arról olvasott, hogy 2011-ben Texasban eltörölték az utolsó vacsora megválasztására való jogot. Az addigi vacsora-rendeléseket, utolsó kívánságokat látva egy-egy pillanatra mindegyik gonosztevő emberalakot öltött előtte, megkérdőjelezve az államilag támogatott kivégzések jogosságát.

Miután elkészítette fotósorozatát, sokan megdöbbentek vagy megbotránkoztak, de a legtöbben mégis inkább támogatásukat fejezték ki. A művész azonban tisztában van vele, hogy ez egy igen kényes téma.

Kedvenc képe Ricky Ray Rector rendeléséről készült: sült csirkét és steak-et kért. Rector értelmi fogyatékos volt, így valószínűleg azt sem tudta, mi fog történni vele. Kedvenc pekándiós pitéjét nem fogyasztotta el rögtön, az őr kérdésére pedig, hogy miért nem, ezt válaszolta: "későbbre tartogatom."

Véleményt nem alkotunk, nem is szeretnénk felháborodást kelteni ezzel a cikkel, csak picit elgondolkodtatni. További képeket az alábbi linkalatttaláltok!(via: Henry Hargreaves)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...