1. Az eszkimók arra használják a hűtőszekrényüket, hogy megvédjék az ételeket a megfagyástól.
2. A világ legdrágább kávéfajtája a Kopi Luwak.
Különleges ízét annak köszönheti, hogy a még éretlen, vörös kávészemeket pálmasodró cibet macskákkal etetik meg, ezek az emésztés során számos enzimmel keverednek, majd távoznak az állat szervezetéből. A kávészemeket az ültetvények dolgozói válogatják ki az állat székletéből.
3. A gyümölcsitalok több kalóriát tartalmazhatnak, mint a szénsavas üdítők.
Ne feledjük, sajnos a dobozos gyümölcslevekben is rengeteg cukor rejtőzhet, és sokszor igen kevés gyümölcs. Jól nézzük meg, hogy mit választunk. A legjobb persze, ha friss gyümölcsből készítjük.
4. Tokióban háromszor annyi Michelin-csillagos étterem van, mint Párizsban.
5. Az első leves vízilóból készült.
A régészeti bizonyítékok alapján az első levesek időszámításunk előtt 6000 környékén készültek, méghozzá vízilóhúsból.
6. A végzetes adag csokoládémennyiség egy ember számára 9,9 kg.
7. 2011-ben sajtból loptak a legtöbbet az élelmiszerboltokban.
8. A kókuszvíz vérplazma-helyettesítőként is alkalmazható.
Mivel összetétele az emberi vérplazmához közeli, ezért vészhelyzetben akár helyettesíteni is lehet vele. A háborús időkben gyakran alkalmazták is vérplazmahiány esetén.
9. Becslések szerint a lisztérzékenység ma már minden 133. embert érinti.
Sokaknál azonban nem ismerik fel, vagy félrediagnosztizálják.
10. A kutatók úgy vélik, ha a halászat a jelenlegi ütemben halad tovább, akkor 2048-ra az egész iparág összeomolhat.
11. A mikrót egy szelet olvadt csokoládénak köszönhetjük.
A mikró felfedezése egy amerikai mérnök, Percy LeBaron Spencer nevéhez fűződik. Épp egy radaralkatrész kifejlesztésén dolgozott, amikor egy nap egy szelet csokoládéval ment be a laboratóriumba - letette egy mikróhullámokat kibocsátó készülék mellé, nemsokkal később azonban csak olvadt csokimasszát talált a helyén.