Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Egyes esetekben az élelmiszerek címkéjén feltüntetik, hogy hány fokon érdemes tárolni őket, de legtöbbször csak találgatunk. A paradicsom például hosszabb ideig tartható frissen a fridzsiderben, de sokszor mégis rosszul döntünk, a hűtés ugyanis sokszor ténylegesen megváltoztatja az adott étel ízét és állagát, emellett csökkenti a tápértéket, a benne lévő vitaminokat, sőt, nehezebbé válhat tőle az alapanyag feldolgozása is.
A Buzzfeed összeállított egy rövid videót arról, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket nem érdemes a frigóban tárolnunk!
A paradicsomnak például nemcsak az aromája, de még az állaga is megváltozik a hűtőben. A dinnye elveszti antioxidánstartalmát. A burgonya ízét szintén befolyásolja a nem megfelelő hőmérsékleten való tárolás, ezért még kavicsossá is válhat. A hagyma könnyebben megpenészesedik, és meg is puhul. A kávé elveszti aromáját, és magába szívja a szagokat. A fokhagyma kicsírázik és megpenészesedik. A likőrök hamarabb besűrűsödnek, ahogyan a méz is. Sőt, utóbbi még ki is kikristályosodik... és így tovább.
Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)
A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...
Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...
A karfiol sokkal sokszínűbb alapanyag, mint gondolnád! A karfiollevesen és rakott karfiolon túl megannyi különleges karfiolos fogás vár, csak görgess lejjebb!
Gluténérzékenyként nem könnyű az élet, hiszen a glutén olyan finomságokban is megtalálható, mint mondjuk a kovászos uborka. Ráadásul jó pár olyan kedvenc van, amiről sokan azt gondolnánk, hogy gluténmentes, miközben nem az. A csomagolást és az összetevőket minden esetben érdemes ellenőrizni!
Talán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...