100 kalória piros köntösben

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben szezonális alapanyagaink 100 kcal-os mennyiségét mutatjuk meg nektek. Ezúttal terítéken kedvenc piros gyümölcseink.

200 kalóriás zöldség gyűjteményünk után összeállítottunk számotokra egy újabb képes galériát, amelyben ezúttal a málna, a ribizli, a meggy és a cseresznye 100 kcal-nyi lemért mennyiségét fotóztuk le nektek. A meggy és a cseresznye esetében 10%-os tisztítási veszteséggel (mag+szár) kell számolni, azaz a képen feltüntetett mennyiség elfogyasztható része adja a 100 kalóriát. (A tányér átmérője 21 cm.)

Reméljük, képeink segítségetekre lesznek kiegyensúlyozott vagy akár testsúlycsökkentő étrendetek minél egyszerűbb kivitelezésében. Vessetek egy pillantást a képeinkre, hogy a későbbiekben pontosabban meg tudjátok ítélni a tányérotokon lévő étel mennyiségét, kalóriatartalmát!

További infografikákat találtok a NoSalty Élj egészségesen! Pinterest oldalán. Használjátok őket egészséggel!

Házi jégkrém

Gyermekkoromban ezerrel készítettük a hasonló pálcikás jégkrémet nyaranta a nagymamánál, alig bírtuk kivárni, hogy megfagyjon. Nemrég megakadt a szemem a jégkrémformákon, elkapott a ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...